Surpriză de ultimă oră! Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor cu 40%: „Acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor”

Surpriză de ultimă oră! Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor cu 40%: "Acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor" Sursă foto: Sabin Cirstoveanu/Inquam photos

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit în urmă cu puțin timp despre majorarea tuturor pensiilor, inclusiv cele sociale, începând cu luna septembrie. Ce referiri a fpcut cu privire la procentul majorării.

“Va fi o creștere a pensiilor”

Violeta Alexandru a dat asigurări tuturor pensionarilor că vor primi din luna septembrie mai mulți bani, dar procentul majorării este încă necunoscut. Aceasta a menționat faptul că în urma unei evaluări atente a încasărilor la buget se va putea decide acest aspect atât de important și dezbătut.

Mesajul pe care vreau să îl transmit pensionarilor este că acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor, vom anunța o eventuală modificare a legii pensiilor, în sensul procentului de 40%, în baza unor analize privind încasările la buget. (…)

Să nu se creadă că nu avem nicio înțelegere, nici nu se pune problema să nu avem (…) Au fost oameni care m-au sunat și au izbucnit pentru că nu aveau ce pune pe masa copiilor lor, mă refer la cei care nu mai aveau niciun salariu.

Atât premierul, cât și ministrul de Finanțe au spus-o foarte clar, în momentul în care vom avea o evaluare a încasărilor la buget, vom și comunica și vom dezbate cu toate categoriile interesate. Suntem după o perioadă foarte grea”, a spus Violeta Alexandru, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.

„Această societate trebuie să se așeze pe principii de corectiudine”

Ministrul Muncii a vorbit despre munca asiduă pe care ea și colegii săi au dus-o în toată această perioadă. Violeta Alexandru a explicat că pentru evitarea prăbușirii economiei s-a muncit de dimineața până seara. Totodată, ministrul Muncii susține ideea de corectudine și egalitate, astfel că oamenii ar trebui să primească pensii după gradul de contribuție la stat, excepție făcând doar militarii.

Aceasta nu este de acord cu treptele superioare, justificând faptul că persoanele cu statut special trebuia să-și asume riscurile și constrângerile meseriei.

Toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității, cu excepția pensiilor militarilor, care sunt pensii de serviciu și au de la Cuza un mod de calcul și un regim special. Această societate trebuie să se așeze pe principii de corectiudine.

Dacă dvs. ați muncit în fiecare zi, ați mers la serviciu, pe un salariu mai mic sau mai mare, pe măsura pregătirii și a responsabilității, și aveți o pensie într-un cuantum de 1.500 lei este profund injust ca un om care nu a contribuit cât dvs., din diverse motive – nu judec pe nimeni, să ajungă foarte aproape de pensia dvs. pentru că nu este corect.
Altminteri, ce încurajare a muncii pot să fac eu?

Datoria mea este să apăr principiul corectitudii și vreau să spun că analizăm posibilitatea ca cei cu pensii sociale, de 704 RON, cel mai jos prag din acest moment, să găsim o soluție pentru creșterea acestui cuantum!”, a mai spus Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI