Superstiții de vineri, 13 august. Ce trebuie să eviți azi, neapărat, sau nu e bine deloc pentru tine

Superstiții de vineri, 13 august. Ce trebuie să eviți azi, neapărat, sau nu e bine deloc pentru tine
Supestriții pentru data de vineri, 13 august

Azi este o zi pe care cei superstițioși nu o iubesc deloc. Ce trebuie să eviți în cursul zilei de vineri, 13? Nu va fi deloc bine pentru tine dacă nu vei face asta. La ce detalii trebuie să fii atent?

Superstiții vineri, 13 august: ce lucruri trebuie să eviți?

Azi este o zi cu ghinion pentru mulți dintre românii care cred în superstiții. Cei mai mulți evită să facă anumite activități și lucruri importante pentru a nu fi feriți de noroc. Medicii spun că această temere se numește triskaidekafobie.

Din bătrâni se arată că un copil născut într-o zi de vineri 13 trebuie să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopții de un fermier șașiu. Dacă el va pierde piciorul de iepure, va muri.

De asemenea, se mai arată că o femeie care își serbează ziua într-o zi de vineri 13 în mai puțin de un an se va căsători și va avea un copil. Conform celor lăsate în urmă de bătrâni, nu este bine să te căsătorești într-o zi de vineri 13.

Mai mult decât atât, dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o asemenea zi, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte. Se crede că superstiția acestei zile își are originea în arestarea majorității cavalerilor templieri la ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței în data de 13 octombrie a lui 1307.

Se mai spune că într-o zi de 13 Adam și Eva au fost alungați din Rai, tot într-o zi de vineri 13 s-a pornit potopul lui Noe și a fost crucificat Iisus Hristos. Ai mai jos tragedii și alte superstiții!

Alte superstiții

  • Tragedii care au avut loc vineri 13

-Vineri, 13 ianuarie 1939, a pornit cel mai mare incendiu de vegetaţie din Australia, care a ucis 71 de persoane.
-Vineri, pe 13 octombrie 1972: s-a prăbuşit în munţii Anzi zborul 571. Cei 16 supravieţuitori au fost salvaţi abia după două luni. Ca să nu moară de foame, s-au hrănit cu cadavrele călătorilor morţi.
– Vineri, pe 13 ianuarie 2011: s-a scufundat vasul de croazieră Costa Concordia. Au murit 32 de persoane.

  • Alte superstiții

– Cine iese din casă în noaptea de vineri 13 va avea convulsii.
– Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de vineri 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.
– Nu purta negru în ziua de vineri 13 sau în scurt timp vei purta doliu.
– Nu te tunde în ziua de vineri 13 sau cineva din familia ta va muri.
– Nu te muta în casă nouă într-o zi de vineri 13, vei avea ghinion.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI