Superstiții de Revelion 2021. Planta pe care e obligatoriu să o ai. Ce faci cu ea la 12 noaptea

Superstiții de Revelion 2021. Planta pe care e obligatoriu să o ai. Ce faci cu ea la 12 noaptea
Este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri. Ce plantă trebuie să ai în casa de Revelion

Superstiții de Revelion 2021. Anul Nou se apropie cu paşi repezi, aşa că trebuie să ştii care este planta pe care e obligatoriu să o ai în casă. Obiceiul este unul străvechi şi se păstrează cu sfinţenie în unele locuri din România.

Planta pe care trebuie să o ai în casă de Revelion

Mai este puţin până la Anul Nou, motiv pentru care trebuie să afli care sunt cele mai importante superstisţii de Revelion în 2021. Deşi puţini români au habar de acest obicei străvechi, este bine de ştiut care este planta pe care e obligatoriu să o ai în casă în noaptea dintre ani.

Conform mitologiei europene, vâscul are un rol special, este un simbol al armoniei, semn de bun augur în iubire, dar şi protector al casei şi familiei. Aşadar, dacă nu ai cumpărat încă “creanga de aur” mergi în piaţă şi cumpără pentru a nu te prinde noul an fără această plantă în locuinţă.

Tradiţia spune clar: la ora 12, de Revelion, ia-ţi partenerul şi sărutaţi-vă sub vâsc pentru a avea o relaţie durabilă şi fericită. O legendă medievală demonstrează motivul pentru care acesta era atât de venerat. Se spunea că dacă doi duşmani se întâlneau sub un copac în care se afla planta, aceştia şi împăcau imediat şi uitau tot ce i-a făcut să se războiască.

În ciuda faptului că adevărata semnificaţie a fost uitată, tradiţia sărutului sub vâsc este încă păstrată cu sfinţenie în multe ţări, printre care şi România.

Valea Mureşului, locul în care tradiţiile reînvie

Un loc în care românii îşi aduc aminte de obiceiurile strămoşeşti sunt satele de pe Valea Mureşului Superior. Aici, tinerii aduc fetelor de care sunt îndrăgostiţi crenguţe de vâsc pentru a le oferi bunăstare, armonie, noroc, dar şi bucurie.

Din fericire, acesta se găseşte în toate pieţele din România, iar preţul la care este vândut este unul destul de mic, aşadar nu ai niciun motiv să nu ai în casă, în noaptea dintre ani, o crenguţă din această plantă încărcată cu magie.

“În mitologia germană vâscul este considerat o plantă miraculoasă care venea din cer şi nu creştea pe Pământ, fiind un leac ideal pentru fertilitate. De asemenea, cuplurile care se sărută sub această plantă în noaptea dintre ani se spune că vor avea o relaţie trainică şi fericită”, a explicat Claudiu Mihuţ, conform Digi 24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI