Superalimentul dulce care este aliatul siluetei perfecte și ajută la slăbit. Ce efecte are, de fapt

Superalimentul dulce care este aliatul siluetei perfecte și ajută la slăbit. Ce efecte are, de fapt
Superalimentul dulce care este aliatul siluetei perfecte si ajuta la slabit

Deși este considerat un aliment sănătos și cu multiple beneficii asupra organismului, iată care este produsul despre care se spune că ar fi un inamic al siluetei ideale. Este înlocuitor pentru zahăr și preferat atât de cei mici, cât și de cei mari. Ce efecte ar avea superalimentul menționat mai jos.

Cum te ajută mierea să dai jos kilogramele dorite

Folosim mierea pentru a ne îndulci cafeaua, ceaiul sau limonada, precum și pentru a unge câte o tartină cu unt, atunci când ne este poftă de ceva bun și dulce. Cu toate acestea, internauții sunt de părere că mierea ar fi un mare inamic al dietelor și al siluetei ideale la care visează orice femeie.

Mierea poate fi un substitut perfect pentru zahăr, atâta timp cât este consumată în porții moderate și nu îți provoacă o stare de rău, fiind extrem de dulce. Ce spun specialiștii despre miturile potrivit cărora mierea te îngrașă? Ei bine, o singură linguriţă de miere conţine 64 de calorii şi niciun pic de grăsime.

Mai mult de atât, un adult asimilează 17 grame de carbohidrați la fiecare linguriţă de miere, foarte puţin în comparaţie cu cei 225-325 de carbohidraţi necesari trupului uman pentru a funcţiona zilnic.

În concluzie, specialiștii spun că mierea nu afectează silueta, ci conferă un aport de minerale şi vitamine esenţiale unei bune funcţionări a organismului.

Ce beneficii are mierea asupra organismului

Mierea de înaltă calitate este bogată în câțiva antioxidanți importanți, cum ar fi acizii fenolici și flavonoidele, care te ajută să menții o stare de sănătate cât mai bună.

Antioxidanții sunt compuși care ajută la combaterea radicalilor liberi care cauzează boli, reducând astfel riscul de deteriorare a celulelor oxidative, potrivit Health Line.

Schimbarea zahărului obișnuit cu miere de înaltă calitate în dieta ta poate îmbunătăți diferite aspecte ale sănătății inimii, deoarece studiile recent arată că miere reduce mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă.

De asemenea, înlocuirea zahărului cu mierea naturală te poate ajuta să îți capeți silueta mult visată. Un studiu publicat în 2011 în “Nutrition Research” susține că mierea este extrem de sățioasă și ne ajută să mâncăm mai puțină mâncare, ceea ce duce la pierderea în greutate.