25 mai 2022 | 10:17

Superalimentul dulce care este aliatul siluetei perfecte și ajută la slăbit. Ce efecte are, de fapt

Diverse
Superalimentul dulce care este aliatul siluetei perfecte și ajută la slăbit. Ce efecte are, de fapt
Superalimentul dulce care este aliatul siluetei perfecte si ajuta la slabit

Deși este considerat un aliment sănătos și cu multiple beneficii asupra organismului, iată care este produsul despre care se spune că ar fi un inamic al siluetei ideale. Este înlocuitor pentru zahăr și preferat atât de cei mici, cât și de cei mari. Ce efecte ar avea superalimentul menționat mai jos.

Cum te ajută mierea să dai jos kilogramele dorite

Folosim mierea pentru a ne îndulci cafeaua, ceaiul sau limonada, precum și pentru a unge câte o tartină cu unt, atunci când ne este poftă de ceva bun și dulce. Cu toate acestea, internauții sunt de părere că mierea ar fi un mare inamic al dietelor și al siluetei ideale la care visează orice femeie.

Mierea poate fi un substitut perfect pentru zahăr, atâta timp cât este consumată în porții moderate și nu îți provoacă o stare de rău, fiind extrem de dulce. Ce spun specialiștii despre miturile potrivit cărora mierea te îngrașă? Ei bine, o singură linguriţă de miere conţine 64 de calorii şi niciun pic de grăsime.

Mai mult de atât, un adult asimilează 17 grame de carbohidrați la fiecare linguriţă de miere, foarte puţin în comparaţie cu cei 225-325 de carbohidraţi necesari trupului uman pentru a funcţiona zilnic.

În concluzie, specialiștii spun că mierea nu afectează silueta, ci conferă un aport de minerale şi vitamine esenţiale unei bune funcţionări a organismului.

Ce beneficii are mierea asupra organismului

Mierea de înaltă calitate este bogată în câțiva antioxidanți importanți, cum ar fi acizii fenolici și flavonoidele, care te ajută să menții o stare de sănătate cât mai bună.

Antioxidanții sunt compuși care ajută la combaterea radicalilor liberi care cauzează boli, reducând astfel riscul de deteriorare a celulelor oxidative, potrivit Health Line.

Schimbarea zahărului obișnuit cu miere de înaltă calitate în dieta ta poate îmbunătăți diferite aspecte ale sănătății inimii, deoarece studiile recent arată că miere reduce mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă.

De asemenea, înlocuirea zahărului cu mierea naturală te poate ajuta să îți capeți silueta mult visată. Un studiu publicat în 2011 în “Nutrition Research” susține că mierea este extrem de sățioasă și ne ajută să mâncăm mai puțină mâncare, ceea ce duce la pierderea în greutate.

PlaySport
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?! Am reconstituit orele dinainte să se îndoape cu un pumn de medicamente!
Stirile PROTV
Cine sunt cei șapte politicieni care se bat pe funcția de președinte al Comisiei Europene, în locul Ursulei von der Leyen
Romania TV
Eva a murit la vârsta de 29 de ani. Anunţul tragediei a fost făcut de sora vedetei pe Instagram
Capital.ro
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Care e explicația
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Capital.ro
Milioane de pensionari români nu îşi vor primi pensiile până de Paşte
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIE MAI MARE! De la 1 SEPTEMBRIE să le luăm în calcul la calculul pensiilor
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro