Super-castravetele cu care grădinarii din Buzău au dat lovitura. Ce este anguria: e bun pentru vedere, păr și unghii
Are un aspect bizar și proprietăți unice. Acesta este super-castravetele cu care grădinarii din Buzău au dat lovitura. Află, din rândurile de mai jos, ce este anguria. Această legumă exotică are o listă lungă de beneficii pentru organismul uman: este bună pentru vedere, păr și unghii.
Specialiștii au dat lovitura
Grădinarii din Buzău sunt pe cale să dea lovitura, fiind la un pas să aclimatizeze și să cultive la noi în țară o specie specială de castravete, o legumă exotică cu proprietăți spectaculoase.
După lungi cercetări, horticultorii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) ar putea aduce în România un produs cu numeroase beneficii pentru organismul uman. Este vorba despre anguria. Fructul său poate fi consumat nu doar proaspăt, dar și murat.
Ce este anguria
Ce este anguria? Este o specie de castravete considerată o delicatesă. Gustul său este asemănător celui clasic de castravete, doar un pic mai astrigent și dulce. Această legumă este aromată, sănătoasă, iar planta nu este atacată de dăunători.
„Are multe proprietăți. Conține calciu, conține biotină, care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate, practic la dezvoltarea sănătoasă a oaselor, a unghiilor, a părului, pentru menținerea vederii.
Este o plantă foarte apreciată din punct de vedere medicinal. Asta, pe lângă aportul nutritiv. Planta poate fi cultivată cu succes în România, atât în câmp, cât și în spații protejate”, precizează Costel Vânătoru, directorul BRGV Buzău, potrivit Adevărul.
Te-ar putea interesa și: Rețeta lui Dorel Vișan pentru o viață îndelungată. Mănâncă un castravete pe stomacul gol și bea un ulei pe care toți românii îl au în cămară
Rezultatul a patru ani de cercetări
Patru ani a durat perioada de cercetări. Acum, specialiștii din Buzău sunt mândri de rezultatul eforturilor lor. Au fost obținute primele varietăți de castraveți de Anguria aclimatizate pentru condițiile de cultivare din țara noastre, adaptate la secetă extremă și schimbările climatice.
„Această plantă legumicolă rezistă foarte bine la condiții extreme datorită rusticității ei. Vedeți ea se apără bine, pentru că fructul este acoperit cu țepi. Originea acestuia ar fi deșertul Kalahari. Se presupune că Africa ar fi zona de origine dar a ajuns cunoscut în toată lumea cu numele de castravete de Anguria”, spune cercetătorul Costel Vânătoru, pentru sursa citată.
Te-ar putea interesa și: Ce soiuri de castraveți sunt bune pentru murat și conservare. Multe românce nu știu și se aleg cu borcanele stricate