Sunt sau nu vaccinați angajații magazinelor Lidl. Care este politica supermarketurilor cu privire la vaccinare în Ungaria

Sunt sau nu vaccinați angajații magazinelor Lidl. Care este politica supermarketurilor cu privire la vaccinare în Ungaria
Angajatii Lidl sunt sau nu vaccinati?

Deocamdată, companiile se abțin de la o decizie privind vaccinarea obligatorie. Companii precum Ritter au introdus-o, în timp ce Mol și OTP încă negociază, iar firme precum Egis și TEVA nu au luat o astfel de decizie.

Ce spun companiile despre vaccinarea obligatorie a angajaților

Angajatorii din sectorul privat sunt prudenți și nu se grăbesc să facă obligatorie vaccinarea împotriva covid în Ungaria, chiar și atunci când conducerea este înclinată să o introducă, relatează Népszava.

Avocații sindicaliști spun că antreprenorii se opun pentru că regulamentul privind vaccinarea este vag și se tem că vor fi luate decizii ilegale. În același timp, asociațiile patronale preferă să își explice reticența prin faptul că ar fi dificil să înlocuiască lucrătorii calificați care demisionează sau sunt trimiși în concediu fără plată.

Melinda Mészáros, președinta Ligii Sindicatelor, a declarat că nicio companie din zona sa de interes nu a introdus sau nu intenționează să introducă vaccinarea ca o condiție de angajare.

De asemenea, acesta a adăugat că firmele preferă să folosească stimulente pozitive, adică să își educe și să își convingă angajații să se vaccineze, iar în multe domenii, cum ar fi industria auto și cea alimentară, oferă stimulente sub formă de beneficii.

Népszava a primit rapoarte de la mai multe sindicate care au informat angajații că managementul companiei a decis să impună vaccinarea obligatorie, însă doar Richter Gedeon NyRt. a confirmat indirect această ipoteză. Egis este încă în discuții, în timp ce TEVA nu a luat această decizie, preferând să înăsprească controalele privind purtarea măștii și controlul distanței.

Sunt angajații Lidl vaccinați?

La Mol și OTP nu s-a luat încă nicio decizie, în timp ce Tesco Global a declarat că nu va face vaccinarea obligatorie pentru angajații săi. Lidl a ales, de asemenea, aceași cale, de a nu obliga angajații să se vaccineze.

Ministrul responsabil de cabinetul prim-ministrului din Ungaria, a anunțat săptămâna trecută, în cadrul ședinței de lucru a cabinetului, că întreprinderile maghiare vor avea dreptul de a cere ca angajații și lucrătorii lor să fie vaccinați împotriva covid, informează hvg.hu.

Există, desigur, și excepții, iar multe companii nu au decis încă cum vor proceda. Cu toate acestea, Butcher Group a anunțat deja că nu va face vaccinarea obligatorie.