Sunt sau nu bani pentru pensii și alocații? Ce spune premierul Nicolae Ciucă

Sunt sau nu bani pentru pensii și alocații? Ce spune premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă, despre banii de pensii și salarii

Nicolae Ciucă vine cu detalii despre subiectul ce îi frământă pe români. Sunt sau nu bani pentru plata la timp pentru alocații și pensii? Noile explicații vin după ce fostul ministru al Muncii a avertizat că nu vor mai fi fonduri suficiente.

Sunt sau nu suficienți bani pentru pensii și alocații: explicațiile premierului Nicolae Ciucă

UPDATE 16:40: Poșta Română a emis un comunicat de presă prin care asigura românii că își vor primi banii. Pensiile și alocațiile vor fi plătite la timp de către poștași sau vor putea fi ridicate de la ghișeu, înainte de Crăciun.

„Toți angajații poştali vor lucra la capacitate maximă pentru a respecta termenele de distribuire a pensiilor şi drepturilor sociale cuvenite populaţiei în luna decembrie.

Poşta Română confirmă, astfel, că întreaga sumă necesară distriburii acestor drepturi a fost virată în trezoreria operatorului naţional de servicii poştale”, se arată în comunicatul Poștei Române.

Știrea inițială:

Declarațiile făcute recent de Raluca Turcan au trezit un val de reacții negative. Concret, fostul ministru al Muncii a susținut că din data de 26 noiembrie nu vor mai fi fonduri pentru pensii și alocații. Noul premier a spus însă că România are bani pentru plata acestora, după ce guvernul său a primit votul Parlamentului.

Nicolae Ciucă a susținut și că românii nu trebuie să aibă temeri cu privire la resursele financiare pentru plasa pensiilor și salariilor. De asemenea, sunt asigurate fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sănătății.

„Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor. Sunt asigurate de asemenea fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sănătăţii. Acestea sunt elemente certe pe care le-am discutat cu ministrul Finanțelor și ministrul Sănătății”, a spus Nicolae Ciucă.

„Elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar urmează a fi dezbătute”

Banii vor fi alocați printr-o rectificare bugetară. Mai exact, este vorba despre peste 2.7 miliarde de lei care au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară.

Atunci a fost făcută promisiunea că banii vor fi dați înapoi la a doua rectificare. Cu toate astea, o nouă rectificare nu a putut fi făcută timp în care România nu a avut un guvern cu puteri depline, astfel banii nu au ajuns înapoi la Ministerul Muncii.

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde suntem cu resursele financiare”, a precizat el, conform Digi 24. 

Mesajul Ralucăi Turcan

„Florin, eșți dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ti spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar că să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook.

Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului. Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale?

Toți se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni”, a fost mesajul Ralucăi Turcan trimis pe grupurile interne ale PNL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI