„Sunt în continuare șocată”. Ce gest a făcut Simona Halep în ziua în care a aflat că procesul ei a fost amânat a treia oară – FOTO

de: Sorin Barbu
25 05. 2023

Continuă coșmarul pentru Simona Halep! Jucătoarea din România a aflat că procesul ei de la tribunalul Sport Resolution nu va mai avea loc pe 28 mai și a fost amânat a treia oară. Sportiva se afla în Statele Unite ale Americii în momentul în care a aflat vestea și a încercat să scape de stres pe terenul de tenis.

Unde se afla Simona Halep în momentul în care a aflat că procesul ei a fost amânat a treia oară

Simona Halep primește lovitură după lovitură. Sportiva din România este disperată, după ce a aflat că Agenția Internaționaă pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a reușit să-i amâne din nou procesul, de la tribunalul Sport Resolution care ar fi trebuit să se desfășoare pe 28 mai. Este a treia oară când se întâmplă acest lucru, deși sportiva din România a cerut să fie judecată în procedură de urgență.

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună.

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.

Am cerut, așa cum prevede regulamentul anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament! Din păcate ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de trei ori, mi-a interzis dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent. Nu mi-a permis să particip la niciun turneu în ultimele 8 luni.

Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mintale.

Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă”, a scris Simona Halep pe rețelele de sociale.

Oficialii ITIA au oferit un argument straniu în momentul în care au cerut această amânare. Au explicat că Simona Halep trebuie să răspundă la întrebările privind acuzațiile de dopaj, dar și în privința „iregularităților” din pașaportul ei biologic, așa că au decis să o audieze o singură dată, în ambele cazuri.

Simona Halep se află în aceste zile în Statele Unite, dar era pregătită să meargă la Londra, la proces. Sportiva s-a antrenat peste ocean cu tânărul sportiv român Radu Florea.

Imaginea cu cei doi a ajuns pe pagina oficială a Universității Lincoln Memorial din SUA, acolo unde partenerul de antrenament al Simonei a primit o bursă: „Viitorul nostru boboc Radu Florea a efectuat un antrenament solid alături de una dintre cele mai bune sportive, Simona Halep”, a fost mesajul transmis de reprezentanții universității.

Sportiva din România a început această săptămână pe locul 34 WTA, în momentul suspendării aflându-se pe poziția cu numărul nouă din clasamentul mondial.