Sunetul pe care-l emite Soarele, dezvăluit de NASA [ VIDEO ]

Sunetul pe care-l emite Soarele, dezvăluit de NASA [ VIDEO ]

Îl vedem în fiecare zi (dacă nu sunt nori) și l-am văzut și din spațiu. Dacă te-ai întrebat vreodată cum „sună” Soarele, acum ai un răspuns.

Agemția spațială NASA a utilizat datele furnizate de Agenția Spațială Europeană și a transformat vibrațiile soarelui în sunet.

„Soarele este răscolit de valuri, dar ochii noștri nu pot vedea asta”, spune Alex Young, director asociat pentru știință la Heliophysics Science Division la Goddard Space Flight Center al NASA. Acestă mișcare a fost transformată în sunet.

Acest lucru nu a fost făcut doar pentru amuzamentul nostru. Capturarea vibrațiilor soarelui le dă posibilitatea oamenilor de știință să studieze mișcările constante ale astrului și pot fi prevăzute erupțiile solare, care pot perturba infrastructura de comunicații  și rețelele electrice de pe Terra.

„Nu avem o metodă prin care să studiem interiorul Soarelui. Nu avem vreun telescop cu care ne putem uita. Așa că folosim vibrațiile acestea pentru a vedea în interiorul stelei”. spune Young. Aceste vibrații ajută la preconizarea erupțiilor solare, (cunoscute cum numele de „ejecții coronare de masă”), care pot perturba rețelele electrice și infrastructura de comunicații de pe Pământ.

Vibrațiile sunt rezultatul mișcărilor complexe care generează câmpuri magnetice în interiorul soarelui care apoi ies la suprafață și cauzează mici explozii solare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI