Sucul care nu trebuie combinat cu medicamente. Este total interzis, sfatul Mihaelei Bilic
Specialiștii în nutriție te sfătuiesc, întotdeauna, să găsești un echilibru alimentar care să-ți permită să mănânci puțin din toate, pentru a fi în armonie cu numărul de kilograme pe care-l posezi. Deși sucurile naturale sunt recomandate în timpul dietelor, iată greșelile pe care le fac oamenii atunci când le consumă.
Sucul naturale care nu trebuie consumat atunci când iei tratament medicamentos
Atunci când decizi să dai jos câteva kilograme, să faci detox sau să adopți un stil de viață mai sănătos, te îndrepți spre consumul de fructe, legume, carne slabă și sucuri naturale.
Știai că sucul de grapefruit nu trebuie consumat atunci când iei tratament medicamentos? Ei bine, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra mai multor greșeli pe care românii le fac, atunci când beau sucuri naturale.
Specialistul le-a explicat prietenilor săi virtuali de pe rețelele sociale motivul pentru care sucul de grapefruit nu trebuie consumat atunci când iei pastile. Deși este considerat fructul vedetă al tuturor dietelor, grapefruitul nu este recomandat în orice fel de situație, spune Mihaela Bilic.
„Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.
Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice.
În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză).
„Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv!”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat, în detaliu, complicațiile ce pot apărea în organism, dacă alegi să bei suc de grapefruit atunci când urmezi un tratament bazat pe medicamente. Efectele adverse pot fi îngrijorătoare.
Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.
Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile.
Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant.
De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, a relatat nutriționistul Mihaela Bilic, în mediul online.