Suc de roșii fără pic de conservanți. Rețeta bio pentru iarna aceasta
nIată cum faci suc de roșii fără pic de conservanți. Îți dezvăluim o rețetă numai bună de păstrat pentru la iarnă. Și nu este deloc greu să faci suc de roșii, iar ca să îți fie mai ușor, ai nevoie de un storcător manual de roșii, mai exact o mașină specială de separat sâmburii și pielița de roșii sau poate și o mașină de tocat carne, dar cu acel accesoriu pentru sucul de roșii.
Suc de roșii fără pic de conservanți
Mai întâi roșiile bine coapte se spală, se taie în două sau în trei, în funcție de mărime, și și se scoate partea albă din interior după care se dau prin storcătorul manual de roșii.
Dacă nu ai un dispozitiv special de separat sucul, poți folosi mașina de tocat carne și apoi pulpa împreună cu semințele și coaja, și treci cu răbdare printr-o strecurătoare pentru a le separa. Se procedează așa și dacă folosești un robot de bucătărie.
După ce s-a obținut sucul de roșii, fără pielițe și sâmburi, se pune într-un vas de genul tuci, ceaun sau oală cu fund dublu, care se așează pe aragaz, la foc mediu, ca să scadă apa și sucul să ajungă la consistența dorită.
Dacă sucul este scăzut, poți obține un bulion de roșii fără conservanți
Cu câteva minute înainte înainte de a opri sucul din fiert, se adaugă sare după gust, cam o lingură de sare la sucul obținut din 3 kg de roșii, și se amestecă. Pentru un plus de savoare, mai poți adăuga pătrunjel, busuioc, tocate mărunt.
Atunci când sucul de roșii a ajuns la consistența dorită, mai gros sau mai subțire, se ia vasul de pe foc și așa fierbinte se toarnă sucul în borcane sterilizate în prealabil în cuptor, sub care se așază un suport rece, metalic, și se închid etanș, cu capacele potruvite.
Apoi, se întorc borcanele cu gura în jos, se acoperă cu o pătură și se lasă la temperatura camerei să se răcească lent, până a doua zi. Așa are loc și procesul de sterilizare a sucului în borcane și se poate păstra fără vreo grijă în cămară, peste iarnă.
Dacă sucul este scăzut foarte mult, la circa 1/3 din cantitate, vei obține o pastă mai groasă, adică un bulion de roșii fără conservanți. Iar dacă roșiile nu sunt suficient de coapte, atunci sucul va ieși puțin negru. Poți adăuga spre final niște zahăr sau miere, după gust.