Substanțele periculoase descoperite în mâncarea de la McDonald’s, Burger King și Pizza Hut. Specialiștii sunt îngroziți

de: Iulia Statie
28 10. 2021

Un nou studiu ce are legătură cu mâncarea de la mai multe restaurante fast food, printre care McDonald’s, Buger King și Pizza Hut i-a speriat pe internauți. Specialiștii au emis un semnal de alarmă cu privire la produsele pe care le preferă foarte mulți oameni.

Studiu nou. Ce au descoperit experții la mâncarea fast food

Mulți preferă să nu mânânce mâncare fast food pentru a nu se lupta cu o siluetă rotunjoară, dar aceste produse ar aduce mai multe probleme pe lângă kilogramele în plus, după cum au descoperit experți din cadrul Universității George Washington.

Se pare că substanțe numite ‘toxic chemicals’, cunoscute și ca PFAS, au fost găsite în burgeri, pizza și burrito. Specialiștii au comandat zeci de produse de la McDonald’s, Burger King, Domino’s, Pizza Hut și Chipotle, potrivit jurnaliștilor de la publicația Daily Mail.

Ftalații sunt folosiți și pentru a crea alte produse, de la ambalaje de plastic până la săpunuri și șampoane. Substanțele duc și la o mulțime de probleme de sănătate, astfel că specialiștii au dezvăluit un studiu alarmant prin care au arătat că mâncarea poate să aibă un impact negativ asupra sănătății.

Ce probleme pot să aducă alimentele fast food

Oamenii sunt expuși la aceste substanțe prin ingerarea de alimente și băuturi care au intrat în contact cu ele sau prin inhalarea particulelor de ftalați din aer, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Riscurile sunt și mai ridicate la cei aflați la o vârstă fragedă.

Cercetătorii au ales cele mai cunoscute restaurante și cele mai populare produse, printre care hamburgeri, cartofi prăjiți, burritos cu pui, pizza cu brânză și nuggets de pui. Produsele pe bază de carne au un nivel mai ridicat de ftalați, în timp ce cartofii prăjiți și pizza cu brânză prezintă un risc mai scăzut.

Ce oameni ar putea să fie afectați, de fapt

Studiul a fost publicat, ulterior, în Journal of Exposuse Science and Environmental Epidemiology. Cercetătorii se tem că mai multe comunități care au venituri mai scăzute pot să fie expuse la acest gen de mâncare pentru că nu au acces așa de ușor la alimente sănătoase, printre care fructe și legume.

„Cartierele dezavantajate au adesea o mulțime de magazine de tip fast-food, dar acces limitat la alimente mai sănătoase, cum ar fi fructele și legumele.

Trebuie făcute cercetări suplimentare pentru a afla dacă oamenii care trăiesc în astfel de deșerturi alimentare prezintă un risc mai mare de expunere la aceste substanțe chimice dăunătoare.”, a transmis unul dintre autori, Ami Zota, profesor la GWM.