Subiectele la limba română, la simularea BAC 2021. Ce au avut elevii de rezolvat

Subiectele la limba română, la simularea BAC 2021. Ce au avut elevii de rezolvat
1,498 de licee au început examenele de simulare pentru BAC-ul 2021

Astăzi zi grea pentru elevii clasei a XII-a și a XIII-a, având în vedere examenele de simulare a Bacalalaureatului. Este prima din cele 5 zile de simulră organizate în toate liceele din țară. Primul examen de simulare a fost la Limba și Literatura Română.

1,498 de licee au început examenele de simulare pentru BAC-ul 2021

Începând de astăzi, 22 marite, și până pe 25 martie, are loc examenul de simulare pentru Bacalaureat 2021. Din totalul 1.576 de licee, la nivel național, doar 1.498 participă fizic la examenele de simulare. Conform Ministrului Sorin Cîmpeanu sunt 78 de licee din țară care nu participă fizic la acest examen de simulare, din cauza ratei mare de infectări din orașele respective, decizia fiind de a se trece în sistemul online.

„Este vorba despre 5% din numărul de licee. Este vorba de circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine examenul de simulare deoarece se află în zone carantinate”, declara Sorin Cîmpeanu.

Astăzi a fost susținut primul examen de simulare, la Limba și Literatura Română. Examenul a început la ora 09:00, și a durat trei ore, conform normelor transmise de către Ministerul Educației. Subiectele au fost repartizate către licee, fiind sigilate, urmând ca la ora începerii examinării să fie distribuite fiecărui elev participant.

Subiectele stabilite de Ministerul Educației pentru simulările de la Limba și Literatura Română au fost, după cum urmează:

  1. să se argumenteze importanța implicării civice, pe marginea unui text de Jean Bart „Mărturisiri literare”;
  2. de comentat rolul notațiilor în minim 50 de cuvinte, pe marginea unui fragment din ”Conu Leonida față cu reacțiunea” (I.L. Caragiale);
  3. redactarea unui eseu din 400 de cuvinte prezentând particularitățile unui text narativ, scris de Ioan Slavici.

 

Toate subiectele au fost la fel atât pentru elevii de la secțiunea uman, cât și pentru cei de la secțiunea real  (vezi galeria pentru subiecte)

”Unitățile de învățământ pot decide activitatea celorlalte clase să se desfășoare online”

Multe din orașele României, unde se susțin în aceste zile examenele de simulare pentru Bacalaureat 2021, indicele ratei de infectare este, ori în creștere, ori mai mare de 3 la mia de locuitori.

Conform unui document emis de Ministerul Educației, în consultanță cu Ministerul Sănătății, acolo unde se cere, unitățile de învățământ liceal, aflate în perioada simulărilor, pot suspenda prezența fizică a celorlalte clase și trecerea orelor în online, spune Edupedu.ro.

”Unitățile de învățământ pot decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective”, potrivit documentului publicat vineri, 19 martie, în Monitorul Oficial.

Urmăriți Playtech.ro și pe