Subiectele pentru Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Când încep probele

de: Claudiu Surmei
10 05. 2019

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a IV-a va începe marți, 14 mai 2019. Testele sunt elaborate de Ministerul Educației, durează 60 de minute, iar notele obținute în urma evaluării de către cadrele didactice nu vor fi trecute în catalog.

Prima probă pe care elevii de clasa a IV-a o vor susține la Evaluarea Națională 2019 va fi cea la limba română, din data de 14 mai. Va urma testul de matematică, din data de 15 mai, apoi proba la limba maternă, pe 16 mai. Subiectele sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare, instituție aflată în subordinea Ministerului Educației.

Subiectele pentru Evaluarea Națională, clasa a IV-a

Subiectele la limba română de la Evaluarea Națională din 2018 – Test 1, clasa a IV-a

Subiectele la limba română de la Evaluarea Națională din 2018 – Test 2, clasa a IV-a

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională din 2018 – Test 1, clasa a IV-a

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională din 2018 – Test 2, clasa a IV-a

Subiectele la limba maternă de la Evaluarea națională din 2018 – clasa a IV-a

Când și cum are loc Evaluarea Națională 2019

Evaluarea Națională se va desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei școli. Testarea va fi administrată de către un profesor care nu predă la clasa respectivă și care va fi asistat de un al doilea cadru didactic. Evaluarea durează 60 de minute, iar testele vor fi corectate în cadrul școlii, de către profesori.

Dascălii trebuie să termine corectarea lucrărilor în cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă, iar rezultatele obținute de elevi nu vor fi trecute în catalog. Ulterior, învățătorii vor comunica părinților rezultatele și planurile individualizate de învățare, dacă va fi cazul.

În ceea ce privește elevii de clasa a VI-a, Evaluarea Națională va începe pentru ei pe 22 mai cu proba de limbă și comunicare, iar proba la matematică și științele naturii va fi susținută pe 23 mai.