27 oct. 2022 | 12:35

SUA, anunțul care zdruncină Occidentul. Care sunt țările împotriva cărora va fi utilizată prima armă hipersonică

Politică
SUA, anunțul care zdruncină Occidentul. Care sunt țările împotriva cărora va fi utilizată prima armă hipersonică
Joe Biden, președintele american

Într-o perioadă tot mai tensionată în Occident, amenințările cu arme nucleare, cât și cele legate de testarea armelor hipersonice, par să fie din ce în ce mai dese, iar acest lucru aduce îngrijorare la nivel mondial. Recent, Johnny Wolfe, viceamiral al Marinei SUA, a făcut declarații menite să alerteze, în special, țările vizate de această armă de ultimă generație.

Planul de atac al SUA împotriva Rusiei

Racheta hipersonică este o armă care atinge o viteză extrem de mare, fiind diferită de o rachetă balistică intercontinentală la nivelul propulsiei și este descendentul rachetelor timpurii de croazieră. Recent, SUA a anunțat că a finalizat cu succes 11 teste ale componentelor viitoarei rachete hipersonice, menționând că arma se află în curs de finalizare.

Johnny Wolfe, viceamiral al Marinei SUA a vorbit despre o nouă clasă de arme hipersonice, care vor putea fi desfățurate atât pe mare, cât și pe uscat.

Acesta a explicat în detaliu avantajele oferite de această nouă generație, subliniind accesibilitatea pe care le-o oferă, inclusiv în ocean. Principalele țări inamice ale căror ținte vor urma să fie distruse sunt Rusia și China, care în trecut au acționat agresiv împotriva SUA. Din acest motiv, oficialul Marinei SUA promite că pierderile lor vor fi răzbunate, în viitorul cât mai apropiat.

Această armă hipersonică ne oferă capacitatea de a pătrunde adânc în interiorul uscatului. Și, cel mai important lucru, punând-o pe o navă și pe un submarin, ne permite să mergem aproape oriunde în ocean.

Deci, ne oferă un avantaj competitiv. Amenințarea sunt în special Rusia și China și vrem să atingem unele dintre țintele lor, pentru că de-a lungul timpului au descoperit cum să învingă unele dintre capabilitățile noastre.

Asta începe să umple acel gol. Lucrăm după un calendar foarte rapid. Anul viitor vom finaliza designul. În același an, anul viitor, vom pune acest sistem la dispoziția Armatei Statelor Unite”, a transmis Johnny Wolfe.

Amenințările lui Joe Biden către Rusia

Recent, președintele Joe Biden a avertizat Rusia că ar face o greșeală impardonabilă, dacă ar declanșa o armă nucleară tactică în Ucraina. Avertismentul președintelui american vine la scurtă vreme după ce Putin a anunțat că Ucraina se pregătește sp lanseze o „bombă murdară” împotriva Rusiei.

Afirmațiile Moscovei au trezit îngrijorare în rândul Occidentului, care nu exclude ca acesta să fie, de fapt, planul Rusiei împotriva Ucrainei. Acuzațiile fără nicio dovadă au fost puternic respinse de Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană şi NATO, care, la rândul lor, au acuzat Moscova că încearcă să lanseze propria operaţiune sub steag fals.

„Permiteţi-mi să spun doar că Rusia ar face o greşeală incredibil de gravă dacă ar folosi o armă nucleară tactică. Ar fi o greşeală gravă, gravă”, a avertizat Joe Biden.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro