29 mart. 2023 | 07:15

SUA, anunț de ultimă oră privind folosirea armelor nucleare de către Rusia. Ce s-a descoperit: „Monitorizăm atent situația”

News
SUA, anunț de ultimă oră privind folosirea armelor nucleare de către Rusia. Ce s-a descoperit: „Monitorizăm atent situația
Vladimir Putin și Joe Biden

Statele Unite reacționează după planul prezentat de liderul rus cu privire la transferarea armelor nucleare în Belarus. Astfel, John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, a oferit câteva informații menite să clarifice niște aspcte legate de acțiunile pe care Vladimir Putin le-ar face în viitorul apropiat.

SUA, vești bune pentru Occident

În urmă cu puțin timp, John Kirby a transmis că SUA nu a observat până acum vreo manevră a lui Vladimir Putin, privind mutarea armelor nucleare strategice în Belarus, pentru a fi mai aproape de țări NATO.

„Urmărim această situaţie cât se poate de bine. Nu am observat nicio manevră a domnului Putin de a acţiona în sensul planului anunţat. Şi nu am observat indicii că domnul Putin înclină spre, se apropie sau ar pregăti folosirea de arme nucleare tactice în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al

Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, atunci când a fost întrebat ce părere are despre mutarea acestor arme nucleare în Belarus, potrivit Reuters.

Declarațiile din partea SUA vin la scurt timp după Vladimir Putin a declarat în timpul unui interviu că Rusia a stabilit Belarus să mute armament nuclear tactic pe teritoriul acestei ţări, pentru a fi mai aproape de țări membre NATO.

Mai mult, Putin consideră că această decizie este una absolut normală, atâta timp cât și SUA a practicat acest obicei de a muta arme nucleare în alte țări, cu diverse ocazii.

Reacția NATO după anunțul lui Putin de mutare a armelor în Belarus

Putin a dezvăluit pentru agenția RIA Novosti că lucrările la complexul din Belarus, unde ar urma să fie staţionate armele nucleare ruse, se vor finaliza până în iulie.

În continuare, John Kirby a reconfirmat faptul că nu există indicia în ceea ce privește folosirea armelor de către Rusia, astfel că țara sa nu va modifica pentru moment confirgurația apărăii nucleare.

„Nu am observat niciun indiciu că preşedintele Rusiei a dat curs acestui angajament sau că a transferat arme nucleare. De fapt, nu am observat indicii că are intenţia de a utiliza arme nucleare (…) în Ucraina”, a afirmat duminică John Kirby.

Alianţa Nord-Atlantică nu a rămas indiferentă vizavi de avertismentele făcute de Putin, etichetând retorica nucleară a Rusiei drept „periculoasă şi iresponsabilă”

„Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă, monitorizăm atent situaţia. Nu am observat schimbări în poziţionarea forţelor nucleare ale Rusiei care să ne facă să ajustăm noi forţele”, a declarat un purtător de cuvânt al NATO.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro