Student de 20 de ani, găsit mort la scurt timp după ce a consumat mâncare reîncălzită. Ce greșeală a făcut, mulți tineri o practică

de: Rosu Ioana
14 09. 2023

Un tânăr de 20 de ani a murit la 10 ore după ce a consumat un preparat reînzălzit, fără să știe la ce riscuri se expune. Cei care au descoperit trupul neînsuflețit al băiatului au fost chiar părinții săi, care au fost alertați cu privire la absentarea de la școală a fiului lor. Cum s-au desfășurat ultimele ore din viața acestuia?

Tânărul student a preferat comoditatea, asemeni altor tineri

Tragedia a lovit o familie din Belgia, după ce un tânăr, în vârstă de 20 de ani, și-a găsit sfârșitul după ce a consumat o mâncare lăsată în afara frigiderului, la temperatura camerei, și reîncălzită.

Astfel, tânărul a decis să reîncălzească și să consume o porție de spaghete bolognese lăsate la temperatura camerei, fără să fie conștient de pericolele ascunse. După ce a servit masa, el a petrecut timp cu prietenii săi pentru a face mișcare, dar după aproximativ o jumătate de oră, a început să acuze dureri de cap și de stomac, vărsături și diaree.

În loc să apeleze la un specialist, tânărul s-a întors acasă și s-a culcat. A doua zi, părinții săi au anunțat că băiatul nu a fost la școală, motiv de îngrijorare pentru aceștia. Din păcate, tânărul decedase în timpul nopții, iar trupul său neînsuflețit a fost transportat pentru necropsie. Potrivit rezultatelor transmise de medici, studentul ar fi murit din cauza necrozei hepatice și a pancreatitei acute.

Ancheta ulterioară a relevat faptul că, în organismul său a fost găsit Bacillus cereus, un agent patogen bine cunoscut de origine alimentară, care produce toxine. Probele de mâncare trimise pentru analiză au confirmat, de asemenea, prezența semnificativă a acestui agent patogen.

Bacteria care poate afecta organismul

Probele de resturi de mâncare trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Focare de Toxiinfecție Alimentară (NRLFO) au indicat o prezență semnificativăa bacteriei Bacillus cereus, care este asociată în general cu toxiinfecțiile alimentare.

În ultima vreme, acest tip de bacterie a fost raportată ca fiind o cauză a infecțiilor grave și potențial fatale ale tractului non-gastrointestinal, provocând toxine. potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, arată Mirror.

Cazul morții premature a tânărului a fost prezentat în publicația ”Journal of Clinical Microbiology”. Un medic de pe YouTube, cunoscut sub numele de Dr. Bernard, a postat ulterior un videoclip în care a discutat despre acest caz.

Ce îi sfătuiește un medic cunoscut pe tineri

Specialistul, care s-a autoprezentat ca fiind un furnizor medical licențiat din SUA, le-a recomandat tinerilor să nu mai repete greșeala de a mânca alimente care au stat în căldură sau asupra cărora există orice mic dubiu.

„Mulți oameni mănâncă paste sau orice altă formă de tăiței care au mai rămas pentru o zi sau două și sunt bine. Aveți grijă la alimentele lăsate afară mai mult de câteva ore. Dacă mâncarea miroase ciudat este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău”, a transmis medicul.

Specialiștii în Sănătate subliniază importanța depozitării și consumului responsabil al alimentelor pentru a evita incidente grave legate de intoxicații alimentare și complicații de sănătate. Dr. Bernard, un medic bine-cunoscut, atrage atenția asupra unor reguli esențiale pentru păstrarea alimentelor în siguranță.

Printre recomandările lui Dr. Bernard, se regăsește și refrigerarea alimentelor perisabile în termen de două ore de la preparare. Această măsură este crucială pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare care pot cauza intoxicații alimentare.

În special, carnea de pasăre, peștele și carnea tocată ar trebui consumate sau congelate în termen de două zile de la gătire.