Structura din Antarctica care trădează o civilizație dispărută: ce au găsit cercetătorii sub gheață

Structura din Antarctica care trădează o civilizație dispărută: ce au găsit cercetătorii sub gheață

Dacă ai avut din totdeauna o fascinație sporită pentru continentul înghețat, descoperirile recente legate de Antarctica te vor încânta enorm.

De-a lungul anilor, foarte mulți exploratori au dezvoltat o fascinație pentru Antarctica. Înainte să existe cele mai potrivite echipamente pentru aventuri în teritoriul înghețată, mulți oameni de știință și-au riscat viața încercă să afle dacă există ceva acolo departe de a fi evident. La prima vedere, ai crede că vorbim doar de o mare masă de gheață, dar încă din 1773, când capitanul James Cook a trecut de cercul Arctic, el a putut confirma că există pământ în continentul înghețat, roci ascunse în ghețari și vaste teritorii sub plăcile groase de gheață.

Odată cu evoluția tehnologiei, mijloacele prin intermediul cărora putem explora Antarctica au devenit mai avansate ca niciodată. Prin intermediul unor stații de explorare construite în diverse colțuri ale continentului, cercetătorii pot colabora mai bine la aflarea secretelor din zonă, a faunei și teritoriului.

Amatorii de conspirații au sperat de mult timp că există cel puțin un oraș sau o civilizație dispărută sub Antarctica. Conform unei teorii care nu a fost confirmată de cercetători, acea zonă de pe globul pământesc nu a fost din totdeauna acoperită de gheață. Primele imagini adevărate, greu de contestat, care confirmă acest lucru au venit de la cercetătorii NASA implicați în operațiunea IceBridge, publicate de World News Daily Report. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, formațiunile identificate sub gheață au mari șanse să reprezinte structurile unei civilizații, ale unei așezări omenești.

Ashoka Tripathi este arheolog șef la Departamentul de Arheologie din cadrul Universității din Calcutta. În opinia sa, acele structuri au fost cu siguranță create de oameni, mai ales că trădează așezări mai mici în jurul unor piramide, cum am întâlnit deja în alte zone de pe Pământ. Singura parte foarte ciudată a ecuației este derivată din faptul că descoperirile au fost făcute la peste doi kilometri adâncime, în gheață.

O altă structură ciudată care pare imposibil să fie de origine naturală se poate vedea în imaginea de mai jos și este un zid. Construcția a fost descoperită fără artificii tehnice, deoarece s-a topit o foaie groasă de gheață care o acoperea, odată cu schimbările climatice. Are o lungime de aproximativ 304 metri și o lățime care variază de la 28 de metri până la 50 de metri. Înălțimea în unele puncte atinge 9,75 metri, conform Disclose TV.

Membrii comunității științifice sunt de părere că aceasta este dovada unei alte civilizații dispărute care a activat în zonă și care ar putea să aibă o conexiuen cu civlizația atestată de misiunea NASA IceBridge. Momentan, nu se cunosc mai multe despre aceste construcții, dar dacă vrei să studiezi mai mult subiectul, locația exactă a ansamblului imortalizat în imaginea de mai jos este 69°53’42.03″S 38°42’22.02″E.

Structure-Antarctic-Ice-Sheet-1