Stropește geamurile cu această soluție de casă și toți țânțarii vor dispărea. E cel mai eficient truc vara

de: Filon Stan
15 06. 2024

Vara a venit, însă odată cu temperaturile caniculare au venit și enervanții țânțari, care ne pot face zilele, dar mai ales nopțile, un adevărat iad. Găsiți în rândurile de mai jos soluții naturale eficiente în lupta împotriva acestor insecte.

Soluții naturale de îndepărtare a țânțarilor

Țânțarii reprezintă o adevărată problemă, vara, mai ales atunci când autoritățile din țara noastră nu se gospodăresc, iar numărul insectelor explodează pur și simplu. Pe lângă faptul că sunt foarte enervanți, țânțarii pot transmite prin înțepătura lor diferite boli, unele foarte grave, așadar trebuie să știm cum să îi ținem departe de locuințele noastre. Vă prezentăm în rândurile de mai jos mai multe soluții naturale care combat eficient țânțarii, dar și alte insecte de sezon.

Țânţarii nu suportă usturoiul şi frunzele de nuc. O metodă de a îndepărta țânțarii din locuință este fumul de frunze de nuc. Puneți-le într-un bol, dați-le foc și plimbați-vă cu el prin camere. Fumul va înmiresma camerele și va goni ţânţarii datorită concentraţiei mari de iod. Frunzele de nuc sunt la fel de eficiente și crude. Trebuie doar să le puneți într-un bol pe care să îl plasați strategic în locurile problematice.

Altă soluție minune este dată de usturoi. Pisați câțiva căței, puneți-i într-un bol și lăsați-l pe noptieră sau pe masă. În acest fel nu veți mai avea țânțari în dormitor! Citește și Scapă de muştele din curte cu un ingredient natural. Îl amesteci cu apă şi pulverizezi peste tot

Plantele aromatice alungă eficient țânțarii

Și plantele aromatice sunt foarte eficiente. Puneți la ferestre ghivecele cu cimbru, busuioc sau mărar și nu veți mai avea probleme. Același lucru se întâmplă și dacă puneți mușcate pe pervaz. La fel de eficiente pot fi și cuișoarele, dar și o soluție preparată din 250 ml de votcă, 30 de picături de uleiuri esenţiale și o linguriță de gel de aloe vera.

Puteți adăuga uleiuri esenţiale în difuzorul de aromaterapie pentru a îndepărta țânțarii. Sunt eficiente uleiurile de mentă, cuișoare, cedru sau eucalipt. Citește și Cu ce să amesteci zațul de cafea împotriva furnicilor din bucătărie. Unde să-l presari pentru cele mai bune rezultate

Țânțarii nu suportă nici mirosul de lămâie. Amplasați din loc în loc sferturi de lămâie în care ați înfipt cuișoare aromate. Aceste „capcane” pot fi amplasate printre ghivecele de flori, pe pervazul ferestrei sau în alte spații.

Iarba mâţei luptă eficient împotriva țânțarilor. Această plantă, care mai este cunoscută şi sub denumirea de menta-pisicii, ţine departe ţânţarii prin uleiul esenţial pe care îl degajă. Se pare că această plantă este mai puternică decât orice spray pe care îl găsiți în comerţ.