Strigăt disperat din Târgu Neamț, acolo unde o pacientă cu COVID-19 a fost internată în același salon cu o femeie care făcea dializă: ” Îmi vine să urlu!”

Strigăt disperat din Târgu Neamț, acolo unde o pacientă cu COVID-19 a fost internată în același salon cu o femeie care făcea dializă: ” Îmi vine să urlu!”
Virusul teribil provoacă o nouă complicație. Tot mai mulți pacienți sunt în pericol din cauza ei

În contextul unei creșteri uriașe a numărului de pacienți infectați cu COVID-19 și al deceselor provocate de același virus, se pare că spitalele comit în continuare abatateri extrem de grave vizavi de prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus. O femeie din Târgul Neamț acuză spitalul de neglijență, după ce a internat o pacientă cu COVID-19 în aceeași cameră cu mama sa care făcea dializă.

Pacienta testată pozitiv cu COVID-19 a murit

În ciuda tuturor măsurilor luate de autorități pentru a evita infectarea cu COVID-19, cadrele medicale par să fie de la o zi la alta mai depășite de situație. Oricare ar fi motivul greșelilor petrecute în spitale, dovezile împotriva lor lasă de dorit. Lista cu nemulțumiri și decese cauzate din cauza unei gestiuni incorecte nu pare să aibă final.

De curând, fiica unei femei care a fost internată în spitalul Târgu Neamț pentru o transfuzie de sânge a postat un mesaj cutremurător. Femeia acuză cadrele medicale pentru greșeala fără de iertare pe care au comis-o: Mama care făcea dializă a fost internată într-un salon cu o femeie infectată cu COVID-19.

Cine este de vină

Elena Nicula a postat pe Facebook, în urmă cu 13 ore, un mesaj în care explică pe scurt coșmarul prin care trece:

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în gardă dr Florin Apostoae, proaspăt demis de către ministrul Tătaru din funcţia de manager al Spitalului Piatra Neamţ şi dr. Ioana Petrariu pe secţia medicală, se face internare pentru o pacientă ce prezinta tuse, febră şi insuficienţă respiratorie.

Pacienta este adusă în salon cu mama, lângă patul ei. Vorbesc cu mama sâmbătă şi o întreb în treacăt ce simptome are pacienta de lângă ea. Mi le spune. Amorţesc! Sun medicul care o are în evidenţă la dializa. Rămâne fără cuvinte!

Elena Nicula povestește că a fost nevoie de multe insistențe pentru ca cineva să ia măsuri vizavi de transferul femeii bolnave într-un spital destinat pacienților infectați. Într-un final, aceasta a fost transferată la Piatra Neamț.

În urma insistenţelor noastre şi ale medicului din dializă pacienta este transferata sâmbătă seara la Piatra Neamţ (spital Covid). Astăzi vine testul pacientei transferate la Piatra Neamţ. Pozitiv! În această seară şi decesul… Îmi vine să urlu…Mama este îngrijită de tatăl meu, de cumnata şi fratele meu!”.

Întrebarea este ce se va întâmpla acum cu această femeie dializată? Cine va răspunde dacă se va dovedi că a fost infectată cu COVID-19 dintr-o greșeală? Ce se va întâmpla cu următoarele victime ale sistemului medical românesc? Probabil că nimeni nu poate da un răspunspentru o asemenea întrebare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI