Streinu Cercel, mesaj pentru toți românii. Cât vom mai sta în case, de fapt, din cauza coronavirus

Streinu Cercel, mesaj pentru toți românii. Cât vom mai sta în case, de fapt, din cauza coronavirus
Streinu Cercel, mesaj pentru toți românii. Cât vom mai sta în case, de fapt, din cauza coronavirus. Sursa foto: antena3.ro

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, a anunţat cât vom mai fi nevoiţi să stăm în case, de fapt, epidemiei care a afectat toate ţările globului.

Streinu Cercel, mesaj pentru toți românii

Diectorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, a anunţat cât vor mai fi nevoiţi românii se stea în casă de frica coronavirusului. Anunţul nu este deloc îmbucurător. Adrian Streinu Cercel a spus că, potrivit măsurilor pe care România le-a luat până în prezent, mai sunt necesare încă 6-8 săptâmâni de distanţare socială a populaţiei.

Termenul avansat de Adrian Sterinu Cercel este aproximativ 6 iunie. Cam în jurul acestei dat vom putea să revenim la vieţile dinainte de epidemia care a făcut ravagii în toată lumea. De asemenea, renumitul medic biolog a anunţat şi când se va atinge vârful epidemic.

Cât vom mai sta în case, de fapt, din cauza coronavirus

15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema” a zis Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș„, a declarat la Antena 3 Adrian Streinu-Cercel.

Cât vom mai sta în case, de fapt, din cauza coronavirus
Cât vom mai sta în case, de fapt, din cauza coronavirus. Sursa foto: protv.ro

În ţara noastră, se află în carantină instituţionalizată 15.980 de persoane, în prezent. De asemenea, alte 108.810 persoane sunt în izolare la domiciuliu. Acestea din urmă sunt sub monitorizare medicală, potrivit autorităţilor.

De asemenea, în România, până acum, au fost prelucrate 38.623 de teste împotriva virusului ucigaş. În plus, în România, poliţiştii şi jandarmii, în ultimele 24 de ore, au depistat nu mai puţin de 7.935 de persoane care au încălcat măsurile de restricţionare al circulaţiei.

Cele 7.935 de persoane au primit sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei, informează un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Între timp, în România, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 3.864. De asemenea, 157 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma contractării virusului periculos. Aproximativ 10% din numărul persoanelor infectate au fost vindecate. Astfel, numărul celor care au învins virusul ucigaş a ajuns la 374 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI