Străzile din București, teren minat pentru șoferi. Accident grav după ce o mașina a căzut într-o groapă nesemnalizată. Cine este de vină

Străzile din București, teren minat pentru șoferi. Accident grav după ce o mașina a căzut într-o groapă nesemnalizată. Cine este de vină
Accident în București Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Iresponsabilitatea și treaba neterminată sunt sporturi naționale în România. Din păcate, în fiecare zi există repercursiuni grave din cauza acestui lucru, dar fără nicio soluție. Un caz revolător este cel al unei tinere, aflată la un pas de a-și pierde viața, după ce mașina în care se afla s-a prăbușit într-o groapă. Accidentul a avut loc în sectorul doi al Capitalei, într-o zonă în care au loc lucrări de reparație a rețelei de termoficare.

Cum s-a produs tragedia

Nimic nu prevestea că o dimineață de miercuri poate sfârși într-un mod tragic pentru un șofer din Capitală. Traficul infernal din București nu este o noutate pentru nimeni, dar ce mai este de spus atunci când răsar și gropi uriașe și nesemnalizate în mijlocul drumului? Din fericire pentru șoferiță, aceasta a scăpat cu viață din teribilul accident, însă mașina este grav avariată.

Accidentul s-a produs pe fondul unei vizibilități reduse, având în vederea faptul că era întuneric, iar condițiile meteo nefavorabile. În plus, groapa nesemnalizată era învăluită în aburi, un motiv pentru care tânăra nu avea cum să observe capcana din asfalt.

Contactați de jurnaliștii de la Digi24, reprezentanții firmei Termoenergetica, răspunzători cu reparațiile rețelei de termoficare, au susținut că cei vinovați pentru „craterul” răsărit în mijlocul drumului sunt reprezentanții firmei care se ocupă de lucrările pentru Pasajul Doamna Ghica.

Tânăra care a picat victimă în plasa acestor nereguli a povestit ce s-a întâmplat înaintea accidentului, subliniind că nu a existat nicio posibilitate pentru a evita tragedia.

„Veneam din dreapta, era foarte mult abur și n-am mai avut timp să pun frână. Dar am avut noroc și n-am pățit nimic. Nu era nici semnalizat, nimic. N-am avut cum să văd, pur și simplu. Nu merg de obicei pe aici”, a dezvăluit aceasta.

Polițiștii au deschis o anchetă

Pentru a afla cine se face cu adevărat vinovat de acest accident grav, polițiștii au demarat o anchetă în acest sens. Pentru a exclude orice vinovăție din partea șoferiței, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Un alt accident deosebit de grav a avut loc în București, în cursul zilei de marți, la ora 16:10. În urma tragediei, un copil de 13 ani a murit, iar altul de 11 a fost rănit, fiind transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

„Conducătorul unui autovehicul, o femeie în vârsta de 42 ani, care se deplasa pe strada Gherghiţei dinspre şoseaua Colentina către A3, în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 23, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 46 ani, care se deplasa pe sensul opus de circulaţie”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

În urma tragediei, traficul a fost restricționat, iar ambii conducători au fost testați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI