Străzile din Bucureşti care devin cu sens unic de joi, 1 decembrie 2022. Anunţ important pentru şoferii din Capitală

Străzile din Bucureşti care devin cu sens unic de joi, 1 decembrie 2022. Anunţ important pentru şoferii din Capitală
București, una din aglomeratele capitale ale Europei

Capitala este unul din orașele aglomerate, cel puțin în partea asta de Europă. Ca urmare a acestei situații, edili de sector au încercat să optimizeze traficul. Una din măsuri este și schimbarea sensurilor de circulație, mai ales pe anumite artere aglomerate. Așa se face că Primăria Sectorului 2 anunță care sunt străzile din Bucureşti care devin cu sens unic de joi, 1 decembrie 2022. Acest anunţ important pentru şoferii din Capitală a fost făcut de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

București, una din aglomeratele capitale ale Europei

Conform unor date recente, Bucureștiul are peste 20.000 de locuitori pe kilometru pătrat, cu mult peste Sofia, capitala Bulgariei, cu 2.400 mai mulți, și aproape de două ori mai aglomerat decât Amsterdam.

Asta face ca Bucureștiul să devină una din aglomeratele capitale europene. Lipsa locurilor de parcare și artele sale algomerate sunt la ordinea zilei. De multe ori acest aspect face ca  uneori să devină o adevărată aventură deplasarea dintr-un loc în altul.

În utimii ani, la nivel de sectoare se lua decizia de a schimba anumite trasee, transformându-le în sensuri unice. Un astfel de demers a fost anunțat recent de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. În textul publicat de acesta pe Facebook, se specifică urmtoarele lucruri:

„E o idee simplă, dar implementarea ei înseamnă o grămadă de detalii tehnice, de la stabilirea lăţimii carosabilului, a trotuarelor, a zonelor de siguranţă, până la analiza de trafic.

Nu facem sensuri unice unde ni se pare nouă. Analizăm nevoile şi fluxurile de circulaţie în interiorul unui cvartal, apoi căutăm soluţii complementare pentru întregul cartier”, a scris Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Radu Mihaiu anunță străzile din Bucureşti care devin cu sens unic

Conform textului publicat de Radu Mihaiu, străzile sunt 8 la număr, iar modificarea va intra în vigoare de joi 1 decembrie, după cum urmează:

  1. Strada Toamnei, pe tronsonul de la Monumentului la Viitorului, devine sens unic Viitorului.
  2. Strada Făinari își schimbă sensul. Pe tronsonul de la Episcop Radu  Viitorului. De la Moșilor la Episcop Radu va avea dublu sens
  3. Strada Ardeleni devine sens unic, Viitorului  Moșilor.
  4. Strada Precupeții Vechi devine sens unic, Făinari  Mihai Eminescu.
  5. Strada Dragoș Vodă devine sens unic, Mihai Eminescu  Precupeții Vechi.
  6. Strada Episcop Radu devine dens unic, Mihai Eminescu  Făinari.
  7. Strada Gen. Alexandru Șt. Radovici devine sens unic, Viitorului  Precupeții Vechi.
  8. Strada Măcelari devine sens unic, Precupeții Vechi  Radovici.

 

Proiectul de modernizare și transformare a acestor zone în sensuri unice este deja, de ceva vreme, aprobat la nivelul primăriei de sector, și odată cu asta se va închide și un șantier de remodelare a zonelor de trafic din sector:

„De joi noile reglementări de circulație intră în vigoare. Iar de săptămâna viitoare începem să închidem șantierul la Ardeleni. Punem protecțiile pentru pietoni, supraînălțăm intersecțiile și turnăm stratul de uzură.

Doar prin sistematizare putem descâlci străzile sectorului astfel încât spațiu pentru pietoni să rămână pentru pietoni, spațiul de parcare să fie clar delimitat și în același timp să putem circula civilizat, fără a ne aștepta unii pe alții să trecem de o gâtuire.”, mai scrie Radu Mihaiu pe Facebook.

Urmăriți Playtech.ro și pe