Ștefan Radu, declarație emoționantă despre Dinamo. Ce a transmis din Italia este fascinant

Ștefan Radu, declarație emoționantă despre Dinamo. Ce a transmis din Italia este fascinant
Scrisoarea deschisă a fundașului român (Ștefan Radu în tricoul Lazio Roma)

Despre mulți jucători români, ajuns la echipe puternice din Europa, s-a scris laudativ sau nu. Dar despre Ștefan Radu, presa italiană și cea a echipei Lazio Roma, nu poate să scrie altfel, decât la superlativ. Este, în acest moment, jucătorul român cu cele mai multe prezențe pe teren la echipa italienilor de la Lazio. Acum, ajuns la 34 de ani, Ștefan Radu mulțumește celor care l-au ajutat să ajungă până aici.

Ștefan Radu, la 34 de ani, are cele mai multe jocuri la Lazio

Până la chemarea la lotul Naționalei, despre Ștefan Radu se știau foarte puține în România. Nici nu a avut prea mult timp să se afirme în campionatul intern. Ștefan Radu este din București, și și-a început cariera, pentru patru sezoane în liga românească, la Dinamo București.

După patru sezoane, fundașul central a decis să accepte oferta celor de la Lazio în ianuarie 2008. A devenit o figură cheie în apărarea lui Lazio și a fost numit căpitan în 2011. În toate meciurile jucate aici Ștefan Radu a înscris patru goluri. Românul a împlinit 402 jocuri consecutive în echipa italiană, iar asta reprezintă de fapt rezultatul muncii și al seriozității jucătorului român.

Călătoria sa a fost decisă rămânând cu echipa pe care a cunoscut-o până astăzi. Românul a livrat două Coppa Italia, una care a fost împotriva rivalului direct. A câștigat și o Supercoppa. Sunt 11 ani de când joacă aici, dând dovadă de dăruire, dragoste și angajament față de echipă.

Radu în 2019 își lua rămas bun după 402 apariții în total cu prima echipă din Lazio, după ce oficialii echipei erau de acord ca românul să plece la o altă echipă. Se confirma că nu va mai face parte din planurile echipei, dar nu era anunțată nicio ofertă clară.

Deși fundașul și-a reînnoit contractul, echipa i-a permis să plece. El a primit oferte din Italia, Turcia și România, dar ar trebui să ne gândim că, dacă ar fi ales Italia, i-ar fi fost greu să joace împotriva actualului său club, unde a stat 11 ani.

Scrisoarea deschisă a fundașului român

Radu este alături de echipa italiană de 11 ani. Astăzi Ștefan Radu a ajuns la vârsta de 34 de ani și are cele mai multe prezențe pe terenul celor de la Lazio. Cifra este una impresionantă, dacă ținem cont de faptul că echipa italiană are totuși un lot valoros de unde-și poate alege jucători de prima mână. Într-o scrisoare deschisă trimisă redacției Playsport.ro, Ștefan Radu a decis să vorbească despre cariera sa și să le mulțumească celor care au crezut în el și l-au ajutat să ajungă unde este astăzi.

”Nu pot să-l uit pe domnul profesor Vasile Ghiță, pe domnul Edi Wagner, ei și-au pus amprenta peste ce sunt azi. Apoi mi-am adus aminte de nea Titi Frățilă, am luat un titlu național la grupa de 86 sub conducerea dumnealui. De domnul Cornel Mirea și, nu în ultimul rând, de omul care mi-a cerut prima fotografie a carierei, nea Vasile Stoica. Mulțumesc, domnilor, mă înclin! Nea Ando (n.r. Ioan Andone) m-a ajutat enorm, dânsul m-a debutat.

A fost un moment incredibil, nu o să pot uita acel moment, apoi Mircea Rednic m-a promovat, m-a aruncat în luptă, mi-a dat încredere, a fost hotărâtor pentru mine. Auzisem că trebuie să merg la Jiul Petroșani, parcă erau unele discuții și cu Sportul Studențesc, însă ce mai contează acum ce trebuia să fie, important e că am rămas la Dinamo, la achipa la care am crescut și m-am dezvoltat. Pentru Dinamo intru în zid!”, scrie Ștefan Radu în scrisoarea către Playsport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI