Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, reacție plină de revoltă după accidentul din Ialomița. Pe cine acuză

Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, reacție plină de revoltă după accidentul din Ialomița. Pe cine acuză
Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, a reacționat dur după accidentul din județul Ialomița

Ștefan Mandachi, cel care a inițiat mișcarea #Șîeu, a avut o reacție plină de revoltă după accidentul din județul Ialomița, în care 10 persoane și-au pierdut viața. Aflat într-o vizită în Islanda, omul de afaceri a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care s-a plâns de starea drumurilor din România.

Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, a reacționat dur după accidentul din județul Ialomița

„Pe drumul de la Constanța- Slobozia- Urziceni am condus recent. Dezastru. Pericol public. Primejdie de MOARTE. Risc fizic și psihic. Oricare dintre noi am fi putut fi în locul microbuzului. Un microbuz este lung și înalt, dar o mașină mică este jumătate cât un microbuz. Nu ar fi rămas nici ștergătorul din spate dintr-un astfel de impact cu un tir.

Șoferul de tir poate fi vinovat, habar n-am, dar nu cred că există un singur conducător de camion din România care să își dorească să circule prin sate în loc de autostradă. N-ar fi rău să fie mai vocală breasla șoferilor de tir, care pot fi ei înșiși în locul colegului lor. În groapă sau la închisoare”, a scris Ștefan Mandachi pe Facebook.

Omul de afaceri a anunțat că pregătește un film documentar despre lipsa infrastructurii în România și intenționează să îl termine până la sfârșitul acestui an. Ștefan Mandachi a oferit și câteva soluții pentru reducerea numărului de accidente rutiere.

„Un simplu parapet (separator de sens) și două benzi ar fi salvat zece vieți (zece doar ieri, și multe zeci de mii de-a lungul anilor). Ce mare inginerie cosmică e să așterni niște beton? În România mor 2000 anual și 25.000 grav răniți. Uniunea Europeană a cuantificat în bani cât costă pe Stat viața unui cetățean român decedat în accidente rutiere. Decedați + răniți grav= PATRU MILIARDE. Pe an. Oricum nu Statul produce banii, așa că nu-l doare, dar totuși ar fi suficienți să înceapă ZECE kilometri de autostradă, care ar salva măcar zece vieți pe an… Nu mai mult”, a explicat inițiatorul mișcării #Șîeu.