07 oct. 2019 | 10:40

Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, reacție plină de revoltă după accidentul din Ialomița. Pe cine acuză

Știri generale
Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, reacție plină de revoltă după accidentul din Ialomița. Pe cine acuză
Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, a reacționat dur după accidentul din județul Ialomița

Ștefan Mandachi, cel care a inițiat mișcarea #Șîeu, a avut o reacție plină de revoltă după accidentul din județul Ialomița, în care 10 persoane și-au pierdut viața. Aflat într-o vizită în Islanda, omul de afaceri a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care s-a plâns de starea drumurilor din România.

Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #Șîeu, a reacționat dur după accidentul din județul Ialomița

„Pe drumul de la Constanța- Slobozia- Urziceni am condus recent. Dezastru. Pericol public. Primejdie de MOARTE. Risc fizic și psihic. Oricare dintre noi am fi putut fi în locul microbuzului. Un microbuz este lung și înalt, dar o mașină mică este jumătate cât un microbuz. Nu ar fi rămas nici ștergătorul din spate dintr-un astfel de impact cu un tir.

Șoferul de tir poate fi vinovat, habar n-am, dar nu cred că există un singur conducător de camion din România care să își dorească să circule prin sate în loc de autostradă. N-ar fi rău să fie mai vocală breasla șoferilor de tir, care pot fi ei înșiși în locul colegului lor. În groapă sau la închisoare”, a scris Ștefan Mandachi pe Facebook.

Omul de afaceri a anunțat că pregătește un film documentar despre lipsa infrastructurii în România și intenționează să îl termine până la sfârșitul acestui an. Ștefan Mandachi a oferit și câteva soluții pentru reducerea numărului de accidente rutiere.

„Un simplu parapet (separator de sens) și două benzi ar fi salvat zece vieți (zece doar ieri, și multe zeci de mii de-a lungul anilor). Ce mare inginerie cosmică e să așterni niște beton? În România mor 2000 anual și 25.000 grav răniți. Uniunea Europeană a cuantificat în bani cât costă pe Stat viața unui cetățean român decedat în accidente rutiere. Decedați + răniți grav= PATRU MILIARDE. Pe an. Oricum nu Statul produce banii, așa că nu-l doare, dar totuși ar fi suficienți să înceapă ZECE kilometri de autostradă, care ar salva măcar zece vieți pe an… Nu mai mult”, a explicat inițiatorul mișcării #Șîeu.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro