Statuia Regelui Charles din Londra, lovită cu un tort. Care a fost motivul
Statuia de ceară a Regelui Charles III de la Muzeul Madame Tussauds a fost vandalizată. Activiștii de mediu ai organizației Just Stop Oil au transmis un mesaj clar Casei Regale a Marii Britanii prin acest gest. Doi tineri au mânjit cu tort chipul monarhului, iar patru persoane au fost arestate la scurt timp. „Este timpul să acționăm”, a strigat unul dintre activiști, înainte să arunce cu o bucată de prăjitură înspre statuie.
Statuia Regelui Charles din Londra a fost vandalizată: ,,este timpul să acționăm”
Statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea de la Muzeul Madame Tussauds a fost vandalizată cu tort. Activiștii de mediu ai organizației Just Stop Oil au transmis un mesaj Casei Regale a Marii Britanii. Aceștia au vandalizat statuia de ceară a monarhului, mânjind cu tort chipul său.
Un grup de activiști de mediu a fost ridicat în cursul zilei de luni de la Muzeul celebru. Doi tineri s-au apropiat de statuie, s-au dezbrăcat de bluzele pe care le purtau pentru a face vizibil un mesaj imprimat pe ele și au aruncat cu tort în figurina de ceară a Regelui Charles al III-lea. „Este timpul să acționăm”, a strigat unul dintre activiști, înainte să arunce un tort înspre statuie.
De ce activiștii au făcut acest gest?
„Petrolul e responsabil de criza climatică și costului vieții, sărăcindu-ne, distrugând locuri de muncă și ucigându-ne acum. Petrolul și gazele noi sunt un act de genocid”, și-au explicat aceștia gestul pe rețeaua socială.
Poliția Metropolitană a anunțat arestarea a patru persoane din protestul care a provocat stricăciuni statuii de ceară. Câțiva oameni din cadrul organizației au recurs și în trecut la unele măsuri extreme.
Mai exact, ei au închis în urmă cu ceva timp o trecere cheie a râului Tamisa, au blocat o serie de drumuri din Londra și au turnat fecale umane peste un omagiu adus căpitanului Sir Tom Moore.
Au aruncat cu supă de roșii peste o capodoperă
Mai mult decât atât, alți doi tineri au aruncat cu supă de roșii peste o capodoperă a pictorului Vincent van Gogh. Era vorba despre o pictură care astăzi este evaluată la 86 de milioane de euro.
„Sunteți mai preocupați de protecția unui tablou decât de protecția planetei și a oamenilor noștri?”, a întrebat unul dintre protestatari.
După ce au aruncat cu supa de roșii, cei doi protestatari și-au lipit mâinile de peretele pe care era expusă lucrarea „Floarea soarelui” semnată de Vincent van Gogh în 1888.