Staţiunea din România numită „Marea Bărăganului”. Românii vin de zeci de ani aici
Dacă vrei să te minunezi de darurile oferite de Mama Natură, mergi la „Marea Bărăganului”. Stațiunea este perfectă pentru relaxare, datorită plajei fine și apelor terapeutice. Unde se află zona, mai exact? Românii vin aici de foarte mulți ani și nu regretă decizia luată, pentru că mereu rămân cu amintiri frumoase. Iată de ce ar trebui să mergi și tu aici.
Staţiunea „Marea Bărăganului” se află la o oră distanță de București
În țara noastră există o stațiune, nu foarte departe de București, căreia i se mai spune „marea din Bărăgan”. Este locul ideal pentru persoanele trecute de vârsta a doua, pentru că oferă plajă fină și ape cu efect terapeutic.
Este vorba despre stațiunea Amara (județul Ialomița), aflată la 135 km de Capitală. Situată în estul Câmpiei Române, la o distanță de 9 km de orașul Slobozia, locația reprezintă o bază de tratament pentru bolnavii de reumatism sau alte afecțiuni ale musculaturii corpului. Aici, verile sunt călduroase, iar iernile suportabile.
Amara din Ialomița este celebră pentru nămol și tratamente
Această zonă ialomițeană este atestată documentar de pe vremea lui Matei Basarab. După perioada secularizării averilor mănăstirești (1864), la Amara au început să se facă primele locuințe, astfel formându-se cătunul cu același nume. Destul de repede au observat sătenii beneficiile nămolului existent aici, așa că s-au apucat să-l utilizeze în scop terapeutic.
Beneficii numeroase pentru sănătate
De ce vin oamenii aici? Motivele sunt evidente. Apa lacului Amara este sulfuroasă, slab bromurată și bogată în magneziu. De asemenea, are o mineralizare de 9, 88 grame pe litru și un gust amar, de aici provenindu-i, de fapt, și denumirea. Nămolul este foarte căutat pentru rolul de a trata reumatismul, spondiloza cervicală, artroza sau poliartroza, afecțiunile neorologice periferice, precum parezele, sechelele după poliomielită, dar și afecțiunile dermatologice ori endocrine.
Zonă turistică interesantă
Așadar, stațiunea Amara are o gamă variată de tratamente, de la băi calde cu nămol, împachetări cu nămol, cataplasme cu nămol sau chiar cure interne cu ape minerale, hidroterapie și electroterapie. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, zona oferă și obiective turistice: Muzeul Județean, Muzeul Agriculturii sau Centrul Cultural „Ionel Perlea”. Turiștii pot face o plimbare în parcul dendrologic, să pescuiască sau să meargă la o herghelie. Tot aici se află și o biserică, anume lăcașul „Sfinții Voievozi”, iar vizitatorii se mai pot deplasa în Lunca Ialomiței, Crângul Frumos sau Pădurea Buiești.