Starea de alertă maximă. Anunț de ultimă oră făcut de Ludovic Orban pentru români

În această dimineață, într-o ședință la Guvern, premierul Ludovic Orban a anunțat Hotărârea de Guvern care instaurează noua stare, starea de alertă și a mai discutat despre noile reglementări aprobate prin această hotărâre.

Starea de alertă maximă

România intră de astăzi în Starea de Alertă, dar cu toate astea relaxarea măsurilor restrictive, aprobate prin Ordonanțe Militare, vor fi mai relaxate, dar asta nu înseamnă că nu vor trebui respectate noile reguli. Premierul Orban a anunțat că, odată aprobată în Parlament, noua hotărâre, vor apărea și noile amenzi pentru cei care încalcă reguli, cuantumul fiind între 500 și 15 mii de lei.

Cu alte cuvinte, trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă. În această după amiază, la ora 19, Orban a convocat toate instituțiile statului cu drept de control, pentru a face un plan. Poliția de Frontieră, inclusiv Poliția Locală, va trebui să se implice să se asigure că vor fi respectate regulile, a decalrat Orban. Sfaturile premierulșui sunt că va trebuie să fim atenți și să respectăm regulile impusele. Cu cât se limitează efectele epidemiei mai mult, cu atât șansa de a reveni la normalitate este mai mare. Măsurile de relaxare adoptate de guvern nu trebuie să ducă la creșterea numărului de cazuri.

Anunț de ultimă oră făcut de Ludovic Orban pentru români

După adoptarea Hotărârii în Guvern, Parlamentul României va trebui să voteze Hotărârea și , după publicarea în Monitorul Oficial, noua stare de alertă va intra în vigoare, iar amenzile se vor aplica conform acestor noi decizii ale guvernului.

”Toate autorităţile care se află sub ordinea ministerelor trebui să fie implicate cu toate forțele pentru a asigura respectarea regulilor. Majoritate cetăţenilor sunt oameni cur respect faţă de lege şi a căror responsabilitate a ajutat la ţinerea sub control a epidemiei. Trebuie să fim în continuare alături de ei şi să avem grijă ce facem cu acea minoritate care nu respectă regulile. Cu cât controlăm mai bine răspândirea, cu cât limităm efectele cu atât şansa de a reveni la normalitate e mai mare.

Starea de alertă maximă. Anunț de ultimă oră făcut de Ludovic Orban pentru români
Starea de alertă maximă. Anunț de ultimă oră făcut de Ludovic Orban pentru români

Ca să putem avea noi relaxări, până în 1 iunie, măsurile de relaxare să nu genereze o creştere a nr de infecţii. Dacă nu facem asta am pute reveni asupra măsurilor de relaxare şi să restrângem libertăţile. Ca atare odată cu adoptarea acestei h de guvern, în baza legii, avem la dispoziţie toate instrumentele legale necesare, inclsiv amenzile. Amenzile sunt un insutrment prin care oamenii pot fi determinaţi la o conduită corectă. Suntem democraţie dar nu anarhie, iar democraţia lucrează în beneficiul celor care respectă legea. Amenzile sunt un instrument prin care cei care nu respectă legea vor fi sancționați. Putem reveni și la reguli mai stricte.”, a declarat Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI