Stare de urgență: Blue Air suspendă toate zborurile regulate începând cu data de 21 martie

de: Rosu Ioana
18 03. 2020

Compania Blue Air a anunțat că își va suspenda zorurile regulate, ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul România. Această măsură de prevenție va fi pusă în aplicare începând cu data de 21 martie.

 Cât timp vor fi anulate zborurile Blue Air

Potrivit unui comunicat transmis în cursul zilei de marți de către reprezentanții companiei Blue Air, decizia suspendării zborurilor regulate a fost luată „ca urmare a decretului emis de Președintele României, care instalează starea de urgență”.

Pentru câteva zile, în premieră, compania Blue Air introduce programul “Te aducem acasă”, care are misiunea de a ajuta repatrierea cetățenilor și a rezidenților români aflați departe de casă. Programul se va desfășura în perioada 17-20 martie 2020, înainte de a anula toate zborurile regulate.

Programul “Te aducem acasă” va avea zboruri limitate

Astfel, în acest interval, Blue Air va continua să opereze zboruri, la un program modificat, în funcție de numărul de cereri din această perioadă. Cu toate acestea, programul “Te aducem acasă” are un număr limitat de zboruri, al cărui obiectiv prioritar este de a aduce pasagerii români acasă.

Destinațiile acoperite includ aeroporturile operate de Blue Air, care nu se află în zonele roșii și ale restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile locale și unde  a fost înregistrat un număr important de solicitări ale românilor care își doresc să revină în țară.

Suspendarea zborurilor regulate ale Blue Air, anunță compania, se va ține până la ridicarea stării de urgență decretate în România. Blue Air va continua să opereze zboruri charter, în cazul în care există cerere suficientă pentru o anumită destinație sau la cererea expresă a unor organizații sau autorități.