Stare de alertă în Timișoara! Maternitate în carantină, după ce mai multe asistente au fost testate pozitiv

Stare de alertă în Timișoara! Maternitate în carantină, după ce mai multe asistente au fost testate pozitiv

Stare extrem de tensionată la Maternitatea Odobescu din Timișoara, după ce cinci asistente medicale au fost confirmate cu COVID-19. În acest moment maternitatea se află în carantină fiind interzisă orice ieșire sau intrare.

De unde a fost contactat virusul

Maternitatea Odobescu găzduiește 80 de paciente și cadrul medical, care urmează a fi testat. Potrivit primelor informații, virusul a fost adus din comunitate, neexistând până acum vreun caz testat pozitiv cu COVID-19.
Primarul Timișoarei a declarat în cursul serii trecute că întreg personalul urmează a fi testat, urmând ca ulterior să fie testați copiii, dar și mămicile.

Se pare că virusul a fost contactat în comunitate, nicidecum în spital. Acum vom testa întregul personal. Aproape 90 de persoane vor fi testate chiar în această noapte și se vor lua toate măsurile, așa cum sunt procedurile instituite.
Nu cred că vor fi testați și pacienții, că nu au fost în contact, acolo sunt copii. Situația este extrem de delicată. Vor fi testați și copiii, dar în primul rând corpul medical va fi testat”, a declarat Nicolae Robu.

Maternitatea Odobescu trebuia să primească toate pacientele transportate din alt spital

Potrivit opiniatimisoarei.ro, Maternitatea Odobescu urma să primească toate pacientele transferate de la Maternitatea Bega, care aveau nevoie de îngrijiri. Acest lucru se decisese ca urmare a faptului că Maternitatea Bega fusese desemnată ca spital pentru îngrijirea exclusivă a pacienților și a gravidelor infectate cu noul coronavirus.

Conducerea Maternității Odobescu a decis ca în situația de față, nimeni nu va părăsi incinta spitalului până când nu se vor efectua toate testele, ba mai mult, aceasta va fi închisă.

Am carantinat, închidem maternitatea, testăm tot personalul. Sunt în jur de 80 de persoane în acest moment în spital și nu pleacă nimeni acasă până nu aflăm rezultatele testelor. Este vorba despre 5 asistente confirmate. Una dintre ele la sală de naștere, soția unui domn de la ambulanță care a fost confirmat, și atunci când s-a aflat a fost trimisă acasă, și celălalte 4 care nu au avut contact cu persoane infectate, au avut simptomatologie ușoară”, au transmis surse din cadrul Spitalului Munciipal Timișoara.