SRI angajează oameni fără studii superioare. Singura condiție pe care românii trebuie să o îndeplinească pentru job

de: Stan Nicu
17 09. 2020

SRI face angajări. Serviciul Român de Informații angajează oameni fără studii superioare. Instituția caută să angajeze mai mulți cunoscători de limbi străine, printre care arabă, chineză, ebraică, rromani și rusă. Cei care vor să aplice pentru a ocupa un post nu trebuie să aibă studii superioare.

SRI angajează vorbitori de limbă țigănească. Nu sunt necesare studii superioare. Ce alți vorbitori de limbi străine mai caută instituția de forță din România

SRI face angajări. SRI caută să angajeze oameni fără studii superioare, vorbitori de mai multe limbi, printre care și limba țigănească.

Serviciul Român de Informații a anunțat pe site-ul propriu, dar și pe pagina de Facebook că ”angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu”.

SRI angajează vorbitori de limbi straine

De ce angajează SRI vorbitori de limbă rromani

Astfel, cel mai important serviciu secret din țara noastră arată că ”în operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv.

O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu”.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ce vor să fie angajații SRI

Cei care vor să se angajeze în SRI vor fi contactați de specialiștii serviciului. ”Pentru a ocupa un astfel de post, candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condițiile de încadrare în SRI și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție”, se mai arată în anunțul instituției, potrivit căreia ”candidații trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane”.

Salariile din SPP, mai mari ca cele de la SRI

Pe de altă parte, salariile în SRI au ajuns mai mici ca cele de la SPP, dacă este să se ia după salariile primilor oameni din aceste instituții, respectiv a directorilor.

Astfel, salariul anual al șefului Serviciului de Pază și Protecție a crescut, în anul 2019, cu 43.451 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 9.000 de euro, în timp ce salariul șefului Serviciului Român de Informații, anul trecut, a scăzut cu aproximativ 6000 de euro. Diferența de salariu, în alte instituții, ar putea duce la un adevărat scandal, nu și între cele două instituții de forță ale statului român, probabil.