Sportivă, umilită de Federația Română de Bob după scandalul de hărțuire intimă: ”Imaginație bogată”

Ioana Gheorghe (stânga), alături de antrenorul Paul Neagu şi o altă colegă, după victoria de la Koningsee, în 2019

Este din nou scandal în sportul românesc, după dezvăluirile făcute de Ioana Gheorghe, 23 de ani, componentă a lotului olimpic de bob. Aceasta a lansat acuzații extrem de grave la adresa antrenorului Paul Neagu, 66 de ani. De hărțuire, violență și proxenetism. De-a lungul ultimilor ani, mai multe sportive ar fi fost supuse la abuzuri inimaginabile.

Ultimul episod incriminat de Ioana Gheorghe ar fi avut loc pe 15 noiembrie, în cantonamentul lotului național din Letonia. Paul Neagu ar fi intrat peste ea în cameră, într-un moment în care fata era doar în lenjerie intimă. Ba chiar a agresat-o fizic şi verbal, nemulțumit de modul în care aceasta îi răspunsese. Imediat după acel incident, Ioana Gheorghe a părăsit cantonamentul din Letonia şi a decis să revină în România.

Acuze grave lansate de o sportivă din lotul naţional de bob! Răspuns inacceptabil al unui oficial al federaţiei

„Eram în lenjerie intimă, numai ce ieșisem de la duș. A intrat peste mine în cameră, nici nu l-am văzut la început, pentru că ascultam muzică în căști. Când l-am văzut, eram la mine la pat. Mi-a smuls telefonul din mână. În momentul în care i-am spus să îmi dea telefonul înapoi, că nu are niciun drept să îl ia, s-a repezit. Eu eram în pat și el stătea în picioare și se uita de deasupra mea. Avea telefonul în mână și a încercat să dea cu el în mine. Atunci, l-am prins de mână, l-am întrebat «Ce faceți?». A încercat să mă jignească și să mă înjure”, a povestit Ioana Gheorghe pentru Ziarul de Vest.

Federaţia Română de Bob a anunţat că va deschide o anchetă în acest caz. Dar oficialii federali par să pornească anchesta cu o concluzie deja stabilită: sportiva minte. Secretarul general Paul Ţicu a precizat că „e posibil să fie la mijloc o imaginaţie bogată”. O declaraţie inacceptabilă dacă ţinem cont că, tot conform spuselor sale, ancheta este abia la început şi „nu vrem să o influenţăm”.

„Biroul Federal a convocat Comisia de Disciplină, care va cerceta cazul pentru a încerca să aflăm adevărul adevărat. Vor fi audieri multiple. Personal, n-am niciun indiciu că declarațiile fetei sunt credibile. Din semnalele noastre, e posibil să fie la mijloc o imaginație bogată și să existe interese din partea ei. 

Pare să fie o înscenare, pentru că din afirmațiile preliminare ale colegelor și ale băieților prezenți și ei în Letonia nu se confirmă momentan nimic. Neagu deține mesaje din partea iubitului sportivei, care insista să fie cooptat în staff pentru a fi alături de fată. E profesor de educație fizică. Noi n-am cedat la aceste presiuni. Lăsăm însă Comisia să-și facă treaba. Nu vrem să influențăm cu nimic demersul lor”, a declarat Paul Ţicu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI