Spitalul din Târgu Jiu, relații interzise și focar de infecție: produse medicale expirate, sala de operații fără apă sterilă

Spitalul Județean din Târgu Jiu este în centrul unui scandal de proporții. În unitatea medicală a fost declarat focar de infecție, fiind depistate produse medicale expirate, dar și faptul că în sala de operații nu era asigurată apă sterilă. Pacienții internați acolo pare să fi fost puși sub o gravă amenințare de-a se molipsi cu tot soiul de boli, virusuri sau bacterii. Asta deoarece în locul ce trebuia să fie igienizat în permanență nu se respectau absolut deloc normele de curățenie impuse.

Spitalul din Târgu Jiu, focar de infecție

Spitalul din Târgu Jiu, relații interzise și focar de infecție: produse medicale expirate, sala de operații fără apă sterilă
Așa arăta locul pentru fumat din incinta Spitalului din Târgu Jiu (sursă: PRO TV)

În urma scandalului izbucnit la Spitalul Județean din Târgu Jiu, managerul unității a demisionat, cu o zi în urmă. Imaginile realizate de către un amator, în incinta spitalului, au ajuns să șocheze, fiind difuzate de către PRO TV. De asemenea, a existat și o vizită neanuțată din partea lui Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate, din Camera Deputaților. În imaginile dezolante pot fi observate și gunoaie, toalete murdare, geamuri sparte sau lipsă, fie munți de chiștoace, în locul pentru fumat, de pe treptele spitalului.

Existau produse medicale expirate și sala de operații nu avea apă sterilă

„Depozitarea materialelor sterile se realizează necorespunzător. Au fost identificate în cabinetul de obstetrică ginecologie în dulap produse cu termen de valabilitate depășit. Flacoane de alcool etilic, cu care se face dezinfecția, expirate din luna 1 a anului 2015. Flacoane de antiseptic cu termen de expirare mai 2018. Instrumente pe zona de urologie, niște sonde expirate din anul 2011.”, a transmis deputatul Emanuel Ungureanu.

Spitalul din Târgu Jiu, relații interzise și focar de infecție: produse medicale expirate, sala de operații fără apă sterilă
Imaginile din incinta Spitalului din Târgu Jiu sunt absolut șocante

Pe parcursul vizitei din spital pe care oficialul a efectuat-o, cu o zi în urmă, au fost constatate mult mai multe nereguli. „Peste tot vedem termopan la jeg și mucegai cât cuprinde”, a mai constatat deputatul Emanuel Ungureanu. În urma izbucnirii acestui scandal, managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu, Gigel Capotă, a demisionat.

„Raportul nu l-am secretizat eu. Capotă este de vină, Capotă nu a raportat infecțiile nozocomiale. În care lege? Nu eu sunt cel care trebuie, nu intru eu în sala de operație. Adică depui o plângere. A adus aici presa și a permis să facă declarații publice la adresa mea ca manager.”, a transmis managerul unității medicale, odată cu demisia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI