Specialistul României, adevărul despre persoanele infectate cu Covid-19 după vaccinare. Ce trebuie să știe toți românii

Specialistul României, adevărul despre persoanele infectate cu Covid-19 după vaccinare. Ce trebuie să știe toți românii
Valeriu Gheorghiță, despre numărul persoanelor infectate după vaccinare

Infectarea cu Covid-19 după vaccinare nu mai este un secret de stat, astfel că medicul Valeriu Gheroghiță a vorbit deschis și transparent despre acest fenomen întâlnit și în țara noastră. Din acest motiv, mulți cetățeni sunt sceptici cu privire la vaccinare, mai ales că acesta nu ne protejează 100% împotriva temutului virus. Cu toate acestea, coordonatorul campaniei de vaccinare a dezvăluit public câte persoane vaccinate s-au infectat și care a fost starea lor.

Când se resimt beneficiile reale ale vaccinului

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat în cursul zilei de ieri care sunt beneficiile vaccinării, menționând, de asemenea, cazurile în care cetățenii se pot infecta chiar dacă au fost vaccinați. Potrivit acestuia, 1080 de români s-au infectat cu noul coronavirus după doza de rapel. Acesta subliniază faptul că pacienții au dezvoltat forme ușoare, asimptomatice, majoritatea descoperind că au virusul printr-o testare periodică.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România le reamintește tuturor cetățenilor că beneficiile maxime ale vaccinului se resimt după zece zile de la administrarea dozei de rapel, până atunci fiind recomandată respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție.

„După a doua două circa 1.080 de persoane s-au infectat, ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale.

Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 (…) “,a afirmat medicul, potrivit Digi24.

Ce se întâmplă cu persoanele infectate între cele două doze de vaccin

Pentru că multe persoane se îmbolnăvesc în intervalul dintre cele două doze, acestea se întreabă ce ar trebui să facă în privința rapelului. Valeriu Gheorghiță a explicat în cursul serii de duminică când se pot imuniza cu cea de-a doua doză după boală. Potrivit acestuia, persoanele care au avut o stare ușoară a bolii se pot vindeca la zece zile, două săptămâni după vindecare.

„Dacă persoana respectivă este cu stare generală bună, este afebrilă, debarasată de virus, având test negativ, se poate vaccina oricând în acest interval după vindecare.

Cu toate acestea, este bine să lăsăm imediat după vindecare o perioadă de circa 10-14 zile, perioada de convalenscență, în care este important să se definitiveze, să se remită toată reacția inflamatorie de după boală și sigur, ulterior, persoana respectivă se poate vaccina.

Deci un interval de circa două săptămâni de la momentul vindecării este rezonabil pentru a se vaccina”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI