15 dec. 2020 | 09:17

Specialiștii rup tăcerea. De ce unele persoane se infectează cu COVID-19, iar membrii familiei rămân sănătoși

Sănătate
Specialiștii rup tăcerea. De ce unele persoane se infectează cu COVID-19, iar membrii familiei rămân sănătoși
Pacient bolnav de covid-19, îngrijit de sotia sa Sursă poză: utphysicians.com

Pandemia de COVID-19 a pus stăpânire pe întreg mapamondul, iar medicii și cercetătorii depun eforturi uriașe pentru a descoperi cât mai multe informații care ar putea ajuta la nimicirea virusului nemilos. În ultima perioadă, tot mai multe întrebări, legate de modul în care acționează noul coronavirus, stau pe buzele tuturor. În cele ce urmează veți afla ce părere au specialiștii despre fenomenele diverse cauzate de COVID-19.

De ce se îmbolnăvesc doar anumite persoane

Autoritățile și medicii avertizează populația cu privire la modul de transmitere comunitar, care are loc într-o perioadă extrem de scurtă și foarte rapid. Multă lume se teme să nu contacteze virusul de la persoane infectate sau de pe orice alt obiect folosit de pacienții bolnavi.

Cu toate acestea, există semne mari de întrebare cu privire la infectarea sau neinfectarea între membrii familiei. Cu cât s-au îmbolnăvit mai multe persoane, acestea au putut să împărtășească experiența lor cu medicii și apropiații. Nu sunt puțini cei care au dezvăluit că doar unul sau doi membrii ai familiei s-au infectat, deși au locuit împreună cu restul, ba chiar, nu s-au ferit.

După asemenea experiențe, mulți cetățeni  se întreabă care este explicația pentru acest fenomen și în special, dacă este adevărat că doar anumite persoane se îmbolnăvesc.

Care sunt principalele cauze de infectare cu COVID-19

Mai mulți medici specialiști au explicat care sunt posibilele ipoteze ale acestui fenomen des întâlnit în familii. După cum bine știe multă lume, un prim criteriu de infectare este acela al vârstei și al sistemului imunitar scăzut.

Majoritatea persoanelor în vârstă au și cormobidități, drept urmare, sunt predispuse la complicații. Din aceeași categorie fac parte și cei care suferă de afecțiuni precum diabetul, cancerul ori probleme cardiovasculare, care, bineînțeles, pot contacta virusul mai ușor și cu efecte grave.

Medicul Brândușa Petruțescu, imunolog SUUB, a declarat pentru stirileprotv.ro că, din această categorie de factori de risc se regăsesc și persoanele care prezintă un număr mai mic de receptori, strâns legați de imunitatea organismului.

Potrivit acesteia, bărbații și tinerii sub 18 ani se pot îmbolnăvi, de asemenea, mai ușor.

”Există niște receptori care sunt implicați în pătrunderea virusului în organism. Unele persoane au mai mulți, altele mai puțini. Ce e clar dovedit, copiii și persoanele până în 18 ani au un număr mai mic de receptori. Iarăși sexul influențează densitatea acestor receptori: se pare că persoanele de sex masculin sunt mai susceptbile la această infecție”.

Ce rol joacă imunitatea fiecărei persoane

Un alt factor extrem de important în contactarea sau nu a virusului este imunitatea fiecărui organism. În funcție de gradul de imunitate de care dispui, organismul tău va fi capabil sau nu să lupte îpotriva infecției.

În multe situații întâlnite de medici până acum, persoanele cu imunitate puternică au luptat cu boala mult mai rapid, dezvoltând o formă ușoară.

Pe de altă parte, la fel de importantă este și imunitatea pe care o dezvolți după ce ai contactat virusul, protejându-te împotriva altei posibile infecții de același fel. Specialiștii afirmă că imunitatea unei persoane mai poate fi influențată și de grupa de sânge, astfel că cei cu AB 4 au șanse mai mari să se îmbolnăvească.

”Imunitatea naturală este valabilă pentru orice boală și ține de acei anticorpi nespecifici care, de fapt, luptă în primă fază împotriva oricărui atac asupra organismului. În a doua fază apar anticorpii specifici, cei care sunt special dezvoltați de organism pe tipul de virus sau germene care provoacă atacul”, a declarat Valentin Boldea, medic de familie, potrivit stirileprotv.ro.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro