Spaniolii contrazic tot ce au spus doctorii din România. Informații de ultimă oră despre vaccinare

Spaniolii contrazic tot ce au spus doctorii din România. Informații de ultimă oră despre vaccinare
Spania: Premierul spaniol Pedro Sanchez declarații șoc

Campaniile de vaccinare anti-covid, la nivel european sunt în plină desfășurare. Cu toate astea Spania vine și dă peste cap taote procedurile implementate de forul european de luptă împotriva virusului COVID-19. Recentele declarații venite din partea premierului Pedro Sanchez pun pe jar autoritățile europene, și nemuțumește popoulația generală din Spania.

Premierul spaniol Pedro Sanchez declarații șoc

După retragera din funcție a fostului ministru la Sănătate, premierul spaniol Pedro Sanchez a făcut o nouă nominalizare. La momentul numirii în funcție, Pedro Sanchez a făcut declarații care nemulțumesc populația generală. În aceeași măsură, declarația dă peste cap protocoalele stabilite la nivel european.

Connform agenției de presă Reuters, premierul Pedro Sanchez declara că nu va fi cazul vaccinări celor sub 55 de ani și fără probleme grave de sănătate în perioada imediat următoare. În opinia oficialului acest lucru se va întâmpla, în cazul acestor persoane, care au contractat virusul, la şase luni de la diagnosticare.

Declarațiile lui Pedro Sanchez sunt contradictorii, în contextul în care infecțiile cumulative totalizează acum 2.593.382. Datele din Spania arată, în același timp, că numărul morților este de 56.208 de persoane.

Spania a fost, după Italia, a doua cea mai lovită țară de pandemia COVID-19 anul trecut, numărul infectărilor și al deceselor crescând de la o zi la alta. Numărul de infectări s-a triplat în ultima lună la 885 de cazuri la 100.000 de persoane luni. Cu toate astea Spania a ales să nu impună un nou blocaj la nivel național după ce primul s-a încheiat în mai.

De la începutul campaniei sale de vaccinare Spania și-a concentrat eforturile asupra inoculării rezidenților vârstnici, deosebit de vulnerabili la COVID-19. Majoritatea acetora, locuiesc în căminele de îngrijire medicală.

Spania lovită crunt de pandemie în 2020

În timpul primului val de infecție din martie-mai, virusul a devastat populația, ucigând aproximativ 20.000 de persoane, potrivit datelor preliminare. Numărul total oficial de decese cauzate de virus este acum de 52.275. Începând cu 18 ianuarie, s-a început administrarea celei de-a doua runde a dozei de Pfizer-BioNTech la primii beneficiari ai vaccinului.

„Credem că săptămâna aceasta Spania va atinge viteza de croazieră în planul său de vaccinare”, declara Pedro Sanchez.

Spania primea pe 5 ianuarie 35.700 de doze de vaccin aprobat recent de compania farmaceutică americană Moderna și se așteaptă să primească 600.000 de doze până în a treia săptămână a lunii februarie. Datele ministerului sănătății au arătat că aproximativ 406.000 de doze de vaccin Pfizer au fost administrate în ianuarie, aproximativ 55% din totalul stocurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI