Șpagă de 1,3 milioane de lei în politică?! Ce s-a întâmplat la un minister din România

Șpagă de 1,3 milioane de lei în politică?! Ce s-a întâmplat la un minister din România

Corupția este un fenomen care cuprinde toate structurile și nivelurile societății românești. Are o tradiție îndelungată și încă n-a dispărut. Unii o primesc cu respingere, dar nu este cazul și pentru un fost consilier din cadrul unui minister important.

Șpagă de 1,3 milioane de lei în politică?! Ce s-a întâmplat la un minister din România

Gheorghe Tuluc, fost consilier în cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor, a fost anchetat în același dosar împreună cu alte două persoane pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită. El a fost trimis în instanță cu acord de recunoaștere a vinovăției, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în valoare de 1,3 milioane de lei.

La  data celor întâmplate, Gheorghe Tuluc era consultant și ulterior consilier superior în cadrul Serviciului Finanțări Investiții din Ministerul Mediului și pădurilor, conform Agerpres. Fostul consilier în acordurile sale de recunoaștere, ar fi primit în perioada 2011-2012 de la trei oameni de afaceri suma de 1.293.900 de lei. Totul a fost în contextul realizării proiectelor:

  • ”Acumulare nepermanentă Corbeşti, județul Bihor”
  • ”Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița”.
  • ”Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru 2 locații Sinaia și Săcele”.
Gheorghe Tuluc
Șpagă de 1,3 milioane de lei în politică?! Ce s-a întâmplat la un minister din România.

Ce pedepse au primit

Gheorghe Tuluc a primit mită pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, verificarea și promovarea documentațiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiții care erau finanțate de bugetul de stat sau credite externe, dar și supervizarea calitativă și cantitativă a lucrărilor realizate și favorizarea societății unuia dintre oamenii de afacere cu ocazia organizării unei licitații.

Toți cei trei implicați sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și forma de executare a acestora, conform DNA. Cei trei vor primi respectiv:

  • 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere.
  • 2 ani și 4 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere.
  • 2 ani și 2 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI