Soțul Olguței Vasilescu a rămas fără carnet: ce gest ostentativ a făcut Claudiu Manda

de: Puiu Alexandru
01 04. 2019

La doar câteva zile după nunta anului din PSD, Claudiu Manda a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins în localitate cu o viteză fabuloasă.

În mijlocul postului Paștelui, cei doi membri de frunte din PSD au decis să se cunune. Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au făcut cununia religioasă și petrecerea sămbătă, 30 martie, la câteva săptămâni după cununia civilă și o altă petrecere. Se pare însă că păcatul nunții în post l-a costat pe Manda mai mult decât s-ar fi așteptat.

În după-masa zilei de luni, senatorul PSD cu multiple funcții în Parlament a fost prins de polițiștii de la Circulație cu viteza de 125 Km/h în localitate. Conform surselor din poliție citate de Mediafax, evenimentul s-a petrecut în jurul orei 15:40 pe raza orașului Mihăilești din județul Giurgiu. La momentul respectiv, vicepreședintele senatului conducea un Mercedes S Class, vârful de gamă al nemților în materie de limuzine.

Conform celor de la Realitatea TV, în mod previzibil, Manda ar fi insistat, pe lângă polițiștii prezenți la fața locului, să nu-l amendeze. Agenții i-au ignorat însă rugămințile, l-au lăsat fără carnet pentru 90 de zile și l-au amendat cu 1305 lei.

Sâmbătă a avut loc petrecerea de nuntă dată de Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu, la care au participat sute de invitați, printre care și mulți lideri social democrați. Petrecerea a avut loc într-un cort privat din comuna Ișalnița, județul Dolj, iar potrivit lui Claudiu Manda au fost 517 invitați.

Printre ale funcții deținut de Manda, se numără cea de președinte al Comisiei Parlamentare pentru controlul activității SRI. Din această poziție, când, la mijlocul anului trecut, 12 ambasade au înaintat un apel către parlament pentru oprirea subminării justiției, soțul Olguței Vasilescu a luat cu entuziasm apărarea penalilor.

„Suntem, totuși, Parlamentul României, suntem votați de cetățenii României, este dreptul Parlamentului de a legifera. Sunt sigur că modificările la Codul penal, la Codul de procedură penală și la celelalte coduri și legi ale justiției au ținut cont de deciziile Curții Constituționale și de cele ale Comisiei de la Veneția și atunci când au fost articole în care s-a încălcat vreo prevedere, au fost duse la Curte, iar Curtea și-a exprimat poziția”, a declarat Claudiu Manda în vara lui 2018.