Soțul femeii prăbușite de la etajul șase rupe tăcerea: „Pompierii erau lângă mine și ea era sus. Priveau cum stă acolo și țipă”

Soțul femeii prăbușite de la etajul șase rupe tăcerea: „Pompierii erau lângă mine și ea era sus. Priveau cum stă acolo și țipă”
Dezvăluiri cutremurătoare despre incendiul din Constanța

Soțul femeii rămase prizonieră în locuința cuprinsă de flăcări și-a găsit puterea să descrie ultimele clipe de viață ale soției sale. Inspăimântată de coșmarul prin care trecea și înconjurată de foc, femeia a ales singura cale din care ar fi putut scăpa cu viață, aceea de a se arunca de la balcon. La 24 de ore distanță, soțul femeii retrăiește momentele de groază de ieri dimineață.

Femeia reușise să iasă din casă

Milioane de români au înghețat în fața monitoarelor la vizionarea imaginilor video în care o femeie din Constanța a sărit pe geam de la etajul șase. Victimă a unui incendiu izbucnit în casa sa, femeia de 57 de ani a recurs la o soluție disperată, de teamă să nu ardă de vie în casă.

Din păcate, soluția sa nu a salvat-o de la moartea, decesul său survenind la scurt timp după impactul violent cu solul.
Soțul femeii a povestit modul în care au acționat pompierii ajunși la fața locului, acuzându-i pentru lipsa de promptitudine și pentru lipsa echipamentelor de salvare.

Bărbatul a subliniat faptul că aceștia au dat drumul la apă târziu, iar în momentul în care femeia striga după ajutor și dădea semne că vrea să se arunce de la etaj, salvatorii o urmăreau fără reacție.
Din păcate, soțul femeii a dezvăluit că cei doi reușiseră să iasă afară din apartament, dar victima a revenit în casă pentru a-și salva laptopul în care avea informații pentru serviciu.

Când au ajuns pompierii?

Intervievat de un reporter Digi24, bărbatul a explicat cu lux de amănunte cum s-a desfășurat operațiunea de salvare a sa și a soției sale.

„-Târziu au ajuns și foarte târziu au dat drumul la apă. Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți. Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba.

-Le-ați spus pompierilor că soția dvs e în pericol?

-Au văzut, ei stăteau jos. Când a căzut, ei stăteau jos.

-Ajunseseră deja pompierii…

– Da, erau lângă mine. Și ea era sus, acolo. Nicio saltea, cum se face afară, să cadă de la etaj. Priveau cum stă acolo și țipă… și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul.

-Dar doamna s-a întors?

-Da, să-și ia laptopul. Am ieșit împreună, eu am luat-o înainte, ea a rămas în spate… și din nefericire, fără să știu eu, s-a întors… Probabil nu a mai putut să iasă din cauza focului afară și a mers pe balcon.

-Era ceva important în acel laptop?

-Da, ea e contabilă… și ține contabilitatea.

-Aveți ceva să le transmiteți pompierilor?

-Nu, nimic. Asta e, dacă așa sunt antrenați și nu pot să fie mai rapizi, asta e. Trebuie să fie dotați cu ce trebuie și să dea drumul imediat a apă.

-Considerați că o saltea din aceea ar fi salvat-o pe soție?

-Obligat, obligat… Nici n-au întins scara, nu știau unde e scara…”, a declarat soțul îndurerat.

Vă reamintim că familia lovită de necaz trecuse printr-o dramă inimaginabilă la începutul acestui an. Cei doi soți își pierduseră fiul în luna ianuarie a acestui an, motiv pentru care, femeia aprindea des lumănări în memoria fiului său.