Soția pacientului mort în Belgia, acuzații grave la adresa autorităților din România: „Acești criminali cu sânge rece mi-au spus direct în față că au alte priorități”

Soția pacientului mort în Belgia, acuzații grave la adresa autorităților din România:
Soția ăacientului ars acuză autoritățile

Durere nedescrisă în familia pacientului ars, transferat în Belgia pentru o nouă șansă la viață. La o zi după moartea soțului său, Mihaela Ganea face acuzații grave la adresa autorităților din România, nepăsătoare față de suferința cetățenilor.

„Mi-au spus că au alte priorități”

Mihaela Gandea, soția românului electrocutat în urma unui accident de muncă și transferat în Belgia pentru tratament, a răbufnit după moartea soțului. Aceasta a intrat în legătură telefonică la Digi24, acolo unde a făcut dezvăluiri dureroase cu privire la chinul pe care l-a suportat soțul său în toată această perioadă. Plimbat de la un spital la altul, bărbatul a ajuns după mult efort depus de familie în Belgia.

Medicii de acolo au dezvăluit starea deplorabilă în care bărbatul a fost trimis din România, cu răni infectate și cu bacterii și ciuperci.

Din păcate, în ciuda îngrijirilor pe care le-a primit acolo, trupul bărbatului nu a mai rezistat, iar pe data de 15 februarie a fost anunțat decesul.

Mihaela Gandea acuză autoritățile române de dezinteresul pe care l-au manifestat pentru viața acestui om trecut prin grele încercări și subliniază că singurul lucru pe care îl fac este să paseze vina de la unii la alții.

„Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo.

Prea târziu. Regret că nu am ieșit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine și nu eram în situația asta astăzi”, și-a încpeut femeia îndoliată mesajul.

Departamentul pentru Situații de urgență a ignorat gravitatea problemei

Soția pacientului ars a continuat să povestească traumele prin care soțul său a trecut până să fie transferat de la un spital la altul.

“ Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în față că au alte priorități. A trebuit să aștept zile în șir, să-l plimb pe soțul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-și dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înțelegeți? Mult prea târziu!”, a spus aceasta.

Întrebată cine sunt cei care au amânat transferul bărbatului în străinătate pe motiv că au alte priorități, femeia a numit Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare, că are alte priorități sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităților și care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat.
Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis și le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!”, a mai spus Mihaela Ganea.

“Toată lumea îl pasa ca să scape de el”

Fiind întrebată pe cine consideră vinovat de moartea soțului, femeia a afirmat că toată lumea implicate în această situație a încercat să scape de problemă și să paseze pacientul de la unul la altul. Ceea ce a făcut, însă, diferența între viață și moarte a fost amânarea transportului cu avionul, invocându-se diferite motive în acest sens.

„Acești domni care se ocupau de acest transfer au prelungit asta – că avionul, că nu avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită avionul ăla din prima! Ăla cu care a plecat, militar. Nu mă interesa pe mine că a fost scos din reparație, că nu era, mai puțin contează!

Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei, cu sânge rece, se joacă cu viața oamenilor, asta fac, nu-i interesează, calcă pe cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2 lei! Pentru mine, sunt zero!

Deocamdată, o să merg acasă să-mi îngrop soțul și să mă uit în ochii copiilor mei cărora le-am spus că le aduc acasă tatăl sănătos și nu am reușit. Singurul meu regret este că nu am făcut mai devreme publică toată treaba asta, poate lucrurile se mișcau mai repede”, a fost mesajul transmis de femeia îndurerată.