Sosul delicios pe care să-l folosești pentru carnea de miel. Care este secretul, de fapt
Dacă vrei să îți surprinzi și răsfeți familia și musafirii cu un preparat tradițional delicios, cum nu au mai gustat până acum, trebuie neapărat să urmezi recomandarea unuia dintre cei mai cunoscuți și bucătari de la noi din țară. Află care este sosul delicios pe care să-l folosești pentru carnea de miel.
Sosul delicios pe care să-l folosești pentru carnea de miel
Pe lângă drob, ouăle frumos colorate, cozonac și pască, de pe masa de Paște nu are cum să lipsească friptura de miel. Este un preparat tradițional, cu care am crescut și care nu ar putea să ne surprindă în vreun fel. Greșit! Dacă vrei să îți încânți papilele gustative, trebuie neapărat să încerci sosul delicios recomandat de Leo Dumitru pentru carnea de miel.
Celebrul vlogger și-a dezvăluit rețeta de sos, într-un interviu oferit în exclusivitate reporterilor redacției Playtech Știri – Ego.ro. Pentru a-l prepara, nu trebuie decât să combinăm zeama lăsată de mielul pe care îl punem la cuptor cu zahăr, amidon și apă:
„Am făcut de curând friptura de miel, că tot am menționat-o anterior. I-am făcut un sos din sucul pe care îl lasă friptura în tavă. Dacă pui friptura de miel cu niște legume pe lângă, ea lasă o zeamă în tavă.
Mai târziu, o poți transforma cu puțin amidon într-un sos delicios. Toată aroma din miel ajunge în sosul respectiv, este absolut delicios.
Practic, combinăm toată zeama rezultată prin coacere cu niște zahăr, puțină apă, puțin amidon. Îl lăsăm să scadă, să se omogenizeze și atât. E foarte ușor”, a explicat el, pentru Ego.ro.
„Mâncarea cu foarte mult bun gust necesită mult timp de gătire”
Creatorul de conținut îi sfătuiește pe români să nu uite faptul că mâncarea cu foarte mult bun gust necesită mult timp de gătire, adăugând că a observat că oamenii, de teama scumpirilor la gaze și curent electric, se feresc să gătească încet preparatele, ca să nu consume mai multă energie.
„Mâncarea mea preferată de Paște este drobul. Nu îl fac eu, o pun pe mama să îl facă de fiecare dată, nu mă pricep foarte bine. Ce să mai mâncăm, tot felul de preparate cu un mic twist. Poate să încercăm niște sosuri diferite la friptura de miel, poate o friptură de miel gătită mai lent.
Am observat că oamenii, de când cu scumpirile acestea, se feresc să gătească mai încet, ca să nu consume mai multă energie. Eu le zic că mâncarea cu foarte mult bun gust necesită mult timp de gătire”, a mai spus creatorul de conținut, pentru sursa citată.
Te-ar putea interesa și: De ce se mănâncă pască de Paște. Semnificația specială pe care o are acest preparat, de fapt