Şoseaua din România care ia locul Transfăgărăşanului. Va fi mai frumoasă chiar şi decât Transalpina, au apărut primele imagini

de: Andreea Vînătoru
26 04. 2024

Șoseaua din România care va lua locul Transfăgărăşanului! Vineri, 26 aprilie 2024, a fost inaugurat primul lot din Transapuseana, aproximativ 43 de kilometri, drumul spectaculos care traversează Munţii Apuseni. Au apărut și primele imagini cu drumul județean!

Imagini spectaculoase cu Transapuseana

Şoseaua din România care va întrece Transfăgărăşanul și Transalpina a fost inaugurată. Primul lot din Transapuseana, drumul care trece prin inima Munților Apuseni, a fost dat în folosință. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan, a precizat că primul lot din acest drum județean cuprinde 43 de kilometri.

„Astăzi, a avut loc recepţia lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puţin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru judeţul Alba şi pentru România. O investiţie pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 şi de «jos pălăria!».

Ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, transmit că am respectat, la fix, termenul de finalizare a lucrărilor”, a anunţat, pe reţelele de socializare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan.

Vezi și: Uită de Transalpina sau Transfăgărăşan! Şoseaua superbă din România care va fi gata în 3 ani. Câţi kilometri va avea

Investiții uriașe pentru drumul spectaculos din Alba

Pentru finalizarea primului tronson din Transapuseana au fost necesare investiții uriașe. Inițial, drumul s-a numit ”Transalpina de Apuseni”, dar ulterior a primit numele de Transapuseana. Valoarea proiectului se ridică la peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanţat din fonduri europene.

Primul tronson Transapuseana a fost inaugurat

Pentru Transapuseana s-au folosit 26 de mii de tone/277 de mii de mp de strat de beton asfaltic, 41 de mii de tone de strat de binder, 44 de mii de metri cubi de piatră spartă pentru fundaţie, 25 de mii de metri cubi de beton folosit pentru lucrări de consolidare şi 23 de mii de metri liniari de parapet metalic.

Vezi și: Şoseaua din România care va întrece Transalpina sau Transfăgărăşan, aproape gata. Peisajele sunt de vis, turiştii vor veni în număr mare VIDEO

Drumul spectaculos face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74).

„În concluzie, Consiliul Județean Alba continuă să dezvolte județul. Din toate punctele de vedere. Ca datorie pe care o respectăm, de fiecare data. Restul sunt povești…Tuturor drumuri bune!”, a mai mărturisit vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Sursa foto: Marius Hațegan/ Facebook