Elevii au liber luni, pe 29 noiembrie. Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră privind reluarea orelor cu prezență fizică

Elevii au liber luni, pe 29 noiembrie. Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră privind reluarea orelor cu prezență fizică
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Vești bune pentru părinți, elevi și profesori! Potrivit ministrului Educației, elevii și preșcolarii vor putea reveni în bănci, începând de joi, acolo unde rata de incidență a infectărilor este sub 3%. Anunțul vine la scurt timp după ce, ieri, rata de incidență din București a scăzut sub 3 la mie, Capitala României ieșind din scenariul roșu.

Școlile care pot începe orele cu prezență fizică de joi

UPDATE 16:00: Conform surselor Impact.ro, elevii din România vor avea liber pe data de 29 noiembrie, adică luni. Această decizie a fost luată pentru a mări mini-vacanța de 30 noiembrie – 1 Decembrie, zile libere legale.

Știrea inițială:

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, odată cu scăderea ratei de infectare, școlile și grădinițele pot începe orele în format fizic, începând din ziua următoare. Potrvit ministrului interimar, alegerea de a începe orele în format fizic începând de joi va fi luată de Consiliulul de Administrație al fiecărei unități de învățământ. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a transmis că, în școlile unde rata de incidență este sub 3%, nu se va mai ține cont de rata de vaccinare a cadrelor didactice.

Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB”, a transmis Sorin Cîmpeanu, într-o declarație de presă.

Sorin Cîmpeanu a menționat faptul că, începând de miercuri, 24 noiembrie, pe site-ul Ministerului Educației va fi actualizată rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

De asemenea, ministrul interimar a explicat că trecerea din sistemul online în cel fizic nu va mai depinde de raportarea de vineri, așa cum s-a întâmplat până acum, astfel că aceasta putând fi efectuată chiar din ziua următoare, cu mențiunea obligatorie a respectării regulilor de protecție sanitară.

 “Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe”, a explicat ministrul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI