Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre revenirea elevilor în bănci. Ce reguli vor fi obligatorii

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre revenirea elevilor în bănci. Ce reguli vor fi obligatorii
Sorin Cîmpeanu, despre regușile obligatorii din școli

Ministrul Educației a făcut un nou anunț cu privire la revenirea elevilor la școală după vacanța de Paște. Pentru a elimina orice neclaritate, Sorin Cîmpeanu a explicat categoric măsurile de protecție existente în școli, în vederea evitării transmiterii noului coronavirus. Potrivit acestuia, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, în timp ce păstrarea distanței sociale se va face atât cât va fi posibil.

În ce condiții vor reveni elevii la școală

Sorin Cîmpeanu a transmis în exclusivitate la Antena3 ultimele informații pe care părinții și elevii trebuie să le aibă în vedere cu puțin înainte de reînceperea școlii.

Potrivit acestuia, masca va fi purtată de toată lumea, iar distanțarea socială va fi respectată în limita posibilității. Șeful de la Educație este de părere că elevii cu vârste mici respectă mai greu regulile, însă cadrele didactice le reamintesc întotdeauna ce trebuie să facă, asigurându-se de respectarea măsurilor de protecție existente.

„Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur.

Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat”, a dezvăluit ministrul Educației.

Ce se va întâmpla cu panourile de plexiglas din școli

Sorin Cîmpeanu a dat, de asemenea, asigurări cu privire la monitorizarea atentă și continuă a situației epidemiologice în școli, subliniind evoluția pozitivă a campaniei de vaccinare.
Acesta speră ca odată cu scăderea cazurilor de Covid-19, toate școlile vor putea să-și redeschidă din nou porțile.

“Trendul ratei de infectare este descrescător. Asta este îmbucurător. Dacă şi ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun, cred că pe parcursul celor aproape 8 săptămâni de şcoală, pentru că cei care încep şcoala pe 5 mai vor avea şcoală până pe 25 iunie, deci sunt aproape 8 săptămâni de şcoală, timp în care vom monitoriza atât rata de infectare, cât şi progresul campaniei de vaccinare.

Dacă şi epidemiologii vor considera că se pot redeschide şcolile peste tot, fără diferenţiere, cu prezenţă fizică, va fi un element destul de important pentru sistemul de educaţie”, a adăugat acesta.

Cu privire la panourile de plexiglas, Sorin Cîmpeanu afirmă că aceste separatoare mai mult încurcă decât ar proteja, motiv pentru care nu vor fi folosite în școli.

“Nu va fi cazul în şcolile din România. Nu există obligativitatea acestor panouri de plexiglas. Sunt studii ştiinţifice care repet, ne arată, că mai mult încurcă aceste panouri de plexiglas, decât ajută. Pe de altă parte, masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”, a concluzionat ministrul Educaţiei, luni seară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI