Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră cu privire la începerea școlii. Când vor reveni elevii în bănci, de fapt

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră cu privire la începerea școlii. Când vor reveni elevii în bănci, de fapt
Sorin Cîmpeanu, despre reînceperea școlii în toamnă Sursă foto: REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Educației a făcut anunțul momentului despre reînceperea școlii, în contextul în care valul patru amenință țara noastră. Mai mult, Sorin Cîmpeanu susține că nu se teme deloc de pericolul reprezentat de virus, atâta vreme cât în unitățile de învățământ se respectă cu strictețe măsurile sanitare.

Motivele pentru care școala nu reprezintă un mediu riscant

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, data la care școala va începe cu prezență fizică, iar copiii vor putea să se reîntâlnească cu colegii. Acesta susține că unitățile de învățământ reprezintă un mediu sigur pentru toată lumea, având în vedere că măsurile de prevenție s-au respectat mai bine decât în oricare alt loc, iar majoritatea personalului este vaccinat.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le-am, în limitele de competență, bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri… cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, și-a început acesta discursul.

Data reînceperii școlii rămâne neschimbată

Ministrul Educației a anunțat oficial că școala se redeschide oficial pe data de 13 septembrie, iar pregătirile în acest sens urmează să aibă loc în perioada următoare. Sorin Cîmpeanu a readus în discuție și proiectul “România educată”, fiind responsabil de comitetul care se va ocupa de proiect chiar Florin Cîțu.

Cu privire la implementarea unor centre de vaccinare în școli, ministrul Educației a dezvăluit că este în discuții cu Ministerul Sănătății, însă lucrurile vor fi decise în funcție de configurația școlii și a receptivității elevilor.

“Pot să vă spun că școala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Am stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Național al Elevilor pentru săptămâna viitoare în ziua de marți.

Președintele Consiliului Național al Elevilor va avea statut de invitat permanent în comitetul interministerial pentru implementarea proiectului România educată, comitet condus de primul ministru al României în calitate de președinte și vicepreședinte fiind ministrul Educației

Centre de vaccinare în școli: trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre în școală. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinţei de presă de marţi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI