Sorana Cîrstea va înfrunta în semifinale la Miami o dublă campioană de Grand Slam. „Mă ucide mereu” – VIDEO

de: Sorin Barbu
31 03. 2023

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din semifinalele turneului de la Miami, competiție dotată cu premii totale de 8,8 milioane de dolari. Jucătoarea din România o va înfrunta pe Petra Kvitova, locul 12 WTA. Sportiva din Cehia a învins-o în trei seturi de Ekaterina Alexandrova (Rusia, 18 WTA).

Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Miami

Sorana Cîrstea a reușit cinci victorii în turneul WTA 1000 de la Miami fără să piardă vreun set, iar în semifinale va înfrunta din nou un adversar foarte dificil: Petra Kvitova, locul 12 WTA. Sportiva din Cehia a învins-o în sferturi Ekaterina Alexandrova (Rusia, 18 WTA) într-un meci de trei seturi: 6-4, 3-6, 6-3. Sorana Cîrstea a înfruntat-o pe Petra Kvitova în zece partide oficiale și a câștigat patru ori. Două dintre victorii au fost la Australian Open în 2021 și 2022.

„Mă «ucide» mereu la Grand Slam-uri! Trebuie să profit de șansa mea, bineînțeles. Va fi un meci similar cu cel de azi. M-am antrenat cu Sorana înainte de începutul turneului. Este plăcut să o văd şi pe ea, tot o jucătoare de peste 30 de ani, ajungând în semifinale. Va fi grozav. Abia aştept să mă întorc pe terenul central.

Este plăcut să joc împotriva unei jucătoare care este într-o formă la fel de bună ca mine. Am avut câteva confruntări de-a lungul anilor. Este plăcut că şi altcineva care are mai mult de 30 de ani joacă atât de bine. Mă bucur pentru Sorana. Categoric va fi o plăcere să o înfrunt din nou”, a spus Kvitova despre meciul cu Cîrstea, la interviul acordat pe teren, după confruntarea cu Alexandrova.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, un meci cu o miză financiară foarte mare

Petra Kvitova are 33 de ani și a ajuns de 12 ori în finala unui turneu WTA reușins opt victorii. Cîrstea a jucat o singură dată cu titlul pe masă la un turneu WTA 1000, la Rogers Cup 2013, scor 2-6, 0-6 cu Serena Williams. Partida dintre cele două are o miză foarte importantă. Jucătoarea care va ajunge în finală va încasa 662.360 de dolari, iar un succes în ultimul act va aduce un cec de 1,26 milioane de dolari.

Sorana Cîrstea a reușit la Miami următoarele rezultate: Fernanda Contreras Gomez (Mexic, 179 WTA), scor 7-6(6), 6-2 în runda inaugurală, Caroline Garcia (Franța, 4 WTA), scor 6-2, 6-3 în turul secund, Karolina Muchova (Cehia, 55 WTA), cu 7-5, 6-1 în turul trei, și Marketa Vondrousova, 7-6(3), 6-4 în optimi, în sferturi, 6-4, 6-4 cu Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA).

Jucătoarea din România a început competiția pe locul 74 WTA, dar în clasamentul „live” se află pe 41.