Sorana Cîrstea, ce deziluzie înainte de Roland Garros. Ce a făcut românca în turneul de la Strasbourg unde jucase finala în 2021

Sorana Cîrstea, ce deziluzie înainte de Roland Garros. Ce a făcut românca în turneul de la Strasbourg unde jucase finala în 2021
Sorana Cîrstea joacă în această săptămâna într-un alt turneu pe zgură din Franța, premergător celui de la Roland Garros

Sorana Cîrstea nu stă liniștită înainte de Roland Garros. Jucătoarea din Târgoviște a început bine acest sezon, fiind la un pas de a o depăși pe Simona Halep în ierarhia WTA. Dar, după înfrângerea de la Indian Wells în fața rivalei din România, Cîrstea și-a pierdut o bună parte din ritm. Săptămâna aceasta, Sorana Cîrstea participă la un alt turneu din Franța, unde încearcă să-și apere punctele cucerite anul trecut.

Sorana Cîrstea nu stă liniștită înainte de Roland Garros

UPDATE. ora 13.50. Sorana Cîrstea a fost învinsă de rusoaica Ekaterinei Makarova (33 de ani), locul 348 WTA, în primul tur al turneului de la Strasbourg. Deși a câștigat primul set cu 6-1, românca a capotat lamentabil în următoarele două, fiind depășită cu 3-6, 2-6. Cîrstea jucase finala, anul trecut, când a pierdut în fața cehoaicei Barbora Krejcikova (2 WTA). Ea era cotată drept a treia favorită a acestei ediții.

Sorana Cîrstea nu stă liniștită înainte de Roland Garros. Jucătoarea din Târgoviște a avut un început bun de sezon. A ajuns în optimi la Australian Open, unde a fost eliminată de teribila poloneză Iga Swiatek și a jucat semifinala la Lyon. La un moment dat, iubita lui Ion Ion Țiriac a avut mai multe șanse să o depășească pe Simona Halep în ierarhia WTA, pentru prima oară după mai bine de 9 ani.

Dar Sorana Cîrstea s-a lovit chiar de Simona Halep în optimile de la Indian Wells. A fost spulberată de aceasta cu 1-6, 4-6 și de atunci jocul Soranei parcă n-a mai arătat la fel. A fost învinsă încă din primele partide jucate la Miami, Madrid și Roma. Singura excepție a reprezentat-o turneul de la Istanbul, unde era deținătoarea titlului. Cîrstea n-a reușit să repete performanța, fiind eliminată în semifinale de rusoaica Veronika Kudermetova, scor 3-6, 3-6.

La ce turneu participă românca

Sorana Cîrstea a postat înaintea partidei din semifinale un mesaj ca o adevărată „profesiune de credință”. Ea a dat, practic, o definiție a jocului de tenis, în viziunea sa.

„Este ușor să crezi că în tenis este vorba în principal doar despre a lovi cu forehand-ul sau backhand-ul. Dar eu cred că totul este despre luptă, inimă, disciplină și în special despre a găsi soluții când te aflii cu spatele la zid. Sunt recunoscătoare pentru modul în care tenisul mă învață să fiu o jucătoare mai bună și o persoană mai bună în fiecare zi”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram.

Ajunsă pe locul 27 WTA, Sorana Cîrstea participă în această săptămâna la turneul WTA 250 de la Strasbourg, premergător celui de la Roland Garros. Ea trebuie să-și apere punctele obținute anul trecut, când a ajuns în finala competiției. Cîrstea a fost învinsă, în 2021, de cehoaica Barbora Krejcikova (2 WTA), cea care avea să se impună și în Grand Slamul parizian.

Sorana Cîrstea (32 de ani) joacă prima partidă, marți, de la ora 12.00. Adversară îi va fi rusoaica Ekaterinei Makarova (33 de ani), locul 348 WTA, venită din calificări.  Între cele două nu a mai existat o întâlnire directă până acum. Învingătoarea acestei partide va juca în turul următor cu Oceane Dodin, din Franța, locul 94 WTA.