Sorana Cîrstea, meci dificil la Australian Open. Pe cine întâlnește iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea, meci dificil la Australian Open. Pe cine întâlnește iubita lui Ion Ion Țiriac
Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, va avea o adversară redutabilă în primul tur de la Australian Open

Sorana Cîrstea, meci dificil la Australian Open. Jucătoarea din Târgoviște a participat la două turnee pregătotiare înaintea primului concurs de Grand Slam al anului. Numărul 38 mondial a fost, însă, eliminată și la Melbourne și la Adelaide încă fin fazele inferioare ale competițiilor. La tragerea la sorți pentru Australian Open, Sorana Cîrstea va avea o misiune dificilă, întâlnind o jucătoare cu două Grand Slam-uri la activ.

Sorana Cîrstea, meci dificil la Australian Open

Sorana Cîrstea, meci dificil la Australian Open. Numărul 38 mondial nu e debutat prea bine în noul sezon. În ciuda unei prime victorii categorice, 6-0, 6-0, din primul tur de la Melbourne Summer Set 2, iubita lui Ion Ion Țiriac a pierdut clar următoarele partide.

Sorana Cîrstea a fost eliminată, săptămâna aceasta, din turneul de la Adelaide, fiind învinsă în primul tur de Anhelina Kalinina (locul 51 WTA), din Ucraina, în două seturi, 3-6, 2-6. Sorana a profitat, în schimb de deplasarea în orașul de pe malul golfului St. Vincent, pentru a intra în apele oceanului. Dar și-a făcut și prieteni noi, mai precis câțiva canguri, animale specifice Australiei, cu care s-a jucat.

Sorana Cîrstea a avut parte, joi, de o tragere la sorți dificilă pentru primul tur al marii competiții ce se va desfășura între 17 – 30 ianuarie. Va fi, de fapt, o reeditare a întâlnirii din ediția trecută a Australian Open, cu diferența că atunci a avut loc în turul 2.

Pe cine întâlnește iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea (31 de ani) o va întâlni în primul meci pe puternica cehoaică Petra Kvitova (31 de ani, 21 WTA), dublă câștigătoare la Wimbledon și fostă finalistă la Australian Open. Cele două s-au întâlnit și în ediția trecută a competiției, dar în turul secund. Atunci, Sorana Cîrstea, care era abia pe locul 72 WTA, a produs o mare surpriză și a eliminat-o pe Kvitova cu 6-4, 1-6, 6-1, după o luptă aprigă ce s-a întins puțin peste două ore.

Kvitova, ca și Sorana Cîrstea, nu a avut evoluții prea bune în turneele pregătitoare din Australia. Cehoaica a pierdut surprinzător, în primul tur de la Adelaide, în fața australiencei Priscilla Horn, clasată abia pe locul 223 WTA. Apoi, a capotat și în turul secund, la Sydney, în fața tunisiencei Ons Jabeur.

În afară de Sorana Cîrstea, celelalte 5 românce de pe tabloul principal vor avea partide ceva mai accesibile, conform ausopen.com. Locul 15 WTA, Simona Halep, o va întâlni pe poloneza Magdalena French (24 de ani, 105 WTA), în timp ce Irina Begu (31 de ani, 58 WTA) va juca împotriva franțuzoaicei Oceane Dodin (25 de ani, 96 WTA).

Gabriela Ruse (24 de ani, 82 WTA) va da piept cu italianca Jasmine Paolini (26 de ani, 52 WTA), iar  Jaqueline Cristian (23 de ani, 73 WTA) se va duela cu belgianca Greet Minnen (24 de ani, 84 WTA). Pe tabloul principal ar mai putea urca și Irina Bara (26 de ani, 136 WTA). Aceasta o va întâlni în ultimul tur al calificărilor pe Viktoriya Tomova (26 de ani, 119 WTA) din Bulgaria.