Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, despre erorile din anchetă: „Mi-au înșelat încrederea”

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, despre erorile din anchetă: „Mi-au înșelat încrederea”
Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, despre erorile din anchetă

Sora artistei Maria Macsim Nicoară face noi dezvăluiri pentru prima dată de la tragicul accident care avea să-i aducă sfârșitul mezzosopranei. Familia a adresat mai multe întrebări de-a lungul timpului, însă nu au primit răspunsuri.

Noi dezvăluiri în cazul decesului Mariei Macsim Nicoară

După un an de la tragicul accident al mezzosopranei, sora artistei, Elena Hereș, face pentru prima oară câteva precizări despre modul în care s-a desfășurat ancheta. Mai mult de atât, ea vorbește despre neconcordanțele din anchetă și despre întrebările puse de-a lungul timpului, la care încă nu a primit răspuns.

Sora Mariei spune că autoritățile i-au transmis că artista nu ar fi avut urme de violență pe corp, însă Elene Hereș spune că nu este așa. Aceasta declară că a văzut fotografiile de la internare, iar artista era desfigurată la față. Avea o fractură la nivelul nasului cu echimoze și tumefierea ochilor.

„Afirmam anul trecut în luna mai, după tragicul «accident casnic» al surorii mele, că am încredere în oamenii legii, că își vor face datoria. M-am înșelat crezând acest lucru. Mi-au înșelat încrederea! Mi-au înșelat încrederea persoane care trebuiau s-o apere pe sora mea și să acționeze pentru a afla adevărul. Chiar mi s-a reproșat că mă agit prea mult și e de datoria lor să apere victima. Oare?! La vremea aceea aveam multe semne de întrebare legate de cele întâmplate. Acum am și mai multe întrebări fără răspuns pe care vi le prezint, urmând a trage singuri concluziile: De ce s-a așteptat două zile până s-a început ancheta la fața locului (în 12 mai 2020), deși poliția cunoștea «speța» din 9 mai 2020, ora 23:45?”, a spus Elena Hereș.

Elena Hereș, declarații în cazul morții surorii sale

Un aspect important pe care s-a pus accent în anchetă, după părerea Elenei, mai mult decât trebuia, este alcoolemia Mariei Macsim Nicoară în timpul accidentului. Sora artistei susține că oamenii legii nu au ținut cont de suferința familiei ce se afla în stare de șoc sau de suferința studenților.

Elena Hereș declară că „fără milă au terfelit cariera și munca titanică din spatele ei, în câteva vorbe, fără a se gândi câtă durere produc etichetele jignitoare la adresa victimei, pentru cei care o iubesc și o prețuiesc”, conform BZI. De asemenea, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară își mai pune un set de întrebări la care nu a găsit răspunsuri încă.

„De ce nu am fost informați cu privire la dreptul de a avea un expert parte la ambele rapoarte de expertiză, inclusiv la necropsie? De ce raportul de primă expertiză medico-legală din data de 29.07.2020 s-a făcut numai după documentele medicale din spital, fără examinarea persoanei, care nu avea COVID-19 la internare, fără să se vadă o colaborare între medicii legiști și anchetatori. De ce nu s-a sesizat nimeni de ștergerea probelor din casa surorii mele?”, a mai spus sora artistei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI