Sora Aurei Ion, scrisoare pentru familia Alexandra Măceșanu: „M-am implicat în dosarul anchetei penale”. Ce s-a întâmplat cu ancheta

Sora Aurei Ion, scrisoare pentru familia Alexandra Măceșanu: „M-am implicat în dosarul anchetei penale”. Ce s-a întâmplat cu ancheta

S-au scurs mai bine de cinci ani de la tragedia din Munții Apuseni, iar sora Aurei Ion, una dintre victimele accidentului aviatic, a făcut acum public felul în care a decurs ancheta în acest caz. Cazul macabru din Caracal a determinat-o pe Mariana să scrie un mesaj pentru familia Alexandrei Măceașanu, tânăra ucisă fără milă de Gheorghe Dincă.

Sora Aurei Ion, mesaj răvășitor

Felul în care autoritățile au intervenit în cazul din Caracal a împins-o pe Mariana să povestească public ce s-a întâmplat cu dosarul deschis în urma morții surorii ei, Aura Ion, în accidentul aviatic petrecut în Apuseni. Cu acest prilej, ea i-a adresat o scrisoare lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu. „ÎMI CER IERTARE DOMNULE CUMPĂNAȘU! Domnule Cumpanașu, îmi cer iertare pentru că nu am reușit să înving sistemul corupt din România! La data de 20 ianuarie 2014 sora mea, Aura Ion, murea înghețată, după ce aeronava cu care se deplasa s-a prăbușit în Munții Apuseni. Autoritățile nu i-au localizat: STS-112, Romatsa, SRI. MApN-ul nu a vrut să ridice pentru misiune elicopterul Puma Socat. Am avut aceeași reacție pe care o aveți dumneavoastră acum: cine este vinovat să plătească!
M-am implicat în dosarul anchetei penale, dar procurorii militari au început să distrugă și să falsifice probe din dosar, au refuzat să administreze probe relevante solicitate – de exemplu expertiza pentru localizare STS, iar acolo unde nu au avut ce să facă au interpretat după bunul plac. În final, pentru STS-112, SRI, Smurd și MApN au emis o soluție de clasare deși toate aspectele invocate de noi se încadrează la siguranța națională a României. Concluzia: Romania este condusă de un grup mafiot”, se arată în mesajul postat de sora Aurei Ion pe o rețea de socializare.

„Voi continua această luptă”

Femeia spune că nu va renunța la luptă, astfel încât aceste situații să nu se mai repete. „Voi continua această luptă, voi duce la bun sfârșit ceea ce am început! Chiar dacă mă vor arăta cu degetul, întrebându-mă ce mai vreau, chiar dacă voi fi singură ca și până acum. Da, am fost acuzată că vreau bani. Nu, nu vreau bani! Am luptat pentru ca să nu se repete. Din păcate, s-a repetat! Îmi cer iertare Alexandrei și familiei ei pentru că nu am reușit să atrag răspunderea celor ce se fac vinovați de intervenția din Apuseni! Dacă reușeam, astăzi, cu siguranță autoritățile statului ar fi acționat prompt. Îmi cer iertare!”, a mai scris ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI